Bygget av Norwegian Escape påbörjat

Steelcutting Norwegian Escape_low

Norwegian Cruise Line annonserade nyligen att bygget av Norwegian Escape är påbörjat. Fartyget, som blir det första av två i den nya klassen Breakaway Plus, konstrueras på varvet Meyer Werft i Papenburg i Tyskland där rederiet har tillverkat 10 av sina fartyg.

Norwegian Escape blir ännu större än rederiets senast lanserade fartyg; Norwegian Breakaway och Norwegian Getaway. Det kommer att lika sina två föregångare mycket men även ha ett antal nya utrymmen och innovationer ombord som ännu inte avslöjats.

Norwegian Escape och systerfartyget Norwegian Bliss kommer att ha 4200 bäddar. Hemmahamn bli Miami varifrån fartyget kommer att göra en 7-nätters kryssning i östra Karibien till Tortola, St. Thomas och Nassau. Första bokningsbara kryssningen kommer att avgå den 14 november, 2015.

Som en pappa som väntar på att sitt barn ska födas sa Kevin Sheehan, VD för Norwegian Cruise Line; ”Vi väntar ivrigt på hennes leverans i oktober 2015”. På bilden ovan syns Kevin Sheehan till vänster och Bernard Meyer, Managing Partner på Meyer Werft, när de trycker på startknappen för tillskärningen av den första stålplåten till Norwegian Escape.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier