Celebrity Cruises nya designfartyg får premiär 2025

Celebrity Xcel är rederiets nya designfartyg.

Celebrity Cruises offentliggör nu namnet på det femte fartyget i rederiets Edge-serie: Celebrity Xcel. Som namnet antyder, är målet att deras nya designfartyg ska överträffa alla förväntningar och uppgradera den prisvinnande flottan till en ännu högre nivå. Fartyget är planerat att göra debut 2025.

Celebrity Cruises riktar sig till designmedvetna vuxna med intresse för gastronomi, som vill upptäcka världen och söker avkopplande semesterupplevelser i en sofistikerad miljö till havs.

Distinkta signaturupplevelser

Celebrity Xcel kommer, som sina systerfartyg, att erbjuda distinkta signaturupplevelser, som på det nya fartyget når en ännu högre nivå. Detta nya designfartyg kommer att inkludera:

  • The Retreat®, ett exklusivt VIP-område för alla gäster som bor i svit, inklusive ett soldäck i två våningar.
  • Moderna rum med stilren inredning och design. Vissa av hyttkategorierna har inbyggd veranda, vilket suddar ut gränsen mellan inne och ute och får hytten att känns större. För större sällskap finns även möjlighet att boka etage-våning med privat pool.
  • En utbyggd takterrass-; restaurang och loungeområde, den så kallade Rooftop Garden och ett spatiöst poolområde.
  • Designbar i flera nivåer i fartygets akter: The Sunset Bar.
  • Fine dining signerad Michelin kocken Daniel Boulud.
  • Underhållning i världsklass, med shower, konserter, liksom möjlighet till sport och lekar.
  • Grand Plaza är den centrala mötesplatsen i mitten av fartyget och kommer få delvis ny design men behåller sin luftiga, atmosfär med en takhöjd som spänner över tre våningar.
  • The Magic Carpet®, en utanpåliggande veranda som kan röra sig upp och ner mellan olika våningsplan. Här kan passagerare njuta av middag eller en cocktail “svävande” över vattnet. The Magic carpet kan även fungera som lounge vid på- och avstigning.

Byggd för alternativa bränslen

Celebrity Xcel blir det första fartyget i Celebrity Cruises flotta som kommer att kunna köra på alternativa bränslen. Fartyget kommer att få en ny motormodell som är kompatibel med tre olika bränsletyper, exempelvis metanol.
Vilka andra exklusiva nyheter som väntar passagerarna ombord är ännu hemligt.
Celebrity Xcel gör sin jungfruresa i november 2025 och får sin bas i Karibien de första månaderna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier