Charterarrangörerna slåss om samma kaka

Cruise

Både charterarrangörerna Ving, Fritidsresor, Apollo och Solresor säljer kryssningsresor. Skillnaden mot att köpa en kryssning direkt från rederiet eller en resebyrå är att charterarrangörerna redan har paketerat kryssningen tillsammans med flyg, transfer och eventuella hotellnätter.

Solresor har minst utbud. De verkar känna sig för och presenterar två resor på sin hemsida som båda är fullbokade, en tredje variant i Karibien med Kuba ”kommer snart” står det. Rederierna de samarbetar med är Royal Caribbean och Celebrity Cruises.

Apollo säljer kryssningar från Spanien och Gran Canaria, i Karibien, från Dubai och skärgårdskryssningar. Fartygen man kan åka med ingår i flottorna som tillhör följande rederier: Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Costa Cruises, Star Clippers och Royal Caribbean. Mindre fartyg förekommer också, som för skärgårdskryssningarna i Turkiet och Kroatien.

När det gäller Ving och Fritidsresor känns det som att det pågår en upptrappande tävling!

Ving har det bredaste utbudet och säljer kryssningar med Costa Cruises (Indiska oceanen från Mauritius, Karibien, Medelhavet, och från Dubai), Royal Caribbean (Karibien, Medelhavet, och från Dubai) och Celebrity Cruises (Karibien, Medelhavet). I Karibien säljer de 52 olika kryssningspaket!

Spain:Mallorca:Thomson Discovery
Thomson Discovery

Fritidsresor har ännu ett begränsat utbud, men, en initierad källa avslöjar att det bubblar mer under ytan än man kan tro! Mer om det längre fram hoppas vi. I dagsläget kan man välja på All Inclusive-kryssning (vilket innebär att även dryckespaket ingår) med Norwegian Epic, kryssningspaket med Harmony of the Seas (tillhör Royal Caribbeans flotta och blir världens största kryssningsfartyg då det lanseras i juni) samt Thomson Discovery.

Fritidsresor trycker också på direktflyg med förbokad transfer som väntar vid ankomst och snabbt tar en till fartyget, plus flighter även från mindre destinationer i Sverige och inte bara Stockholm.

Det roliga med just Thomson Discovery är att många andra säljer det också, men under sitt Royal Caribbean-namn Splendour of the Seas. I juni går nämligen fartyget över till TUI och förvandlas till Thomson Discovery. En hel del uppdateringar av olika slag står på programmet innan dess för att fartyget ska få sin nya stil och atmosfär. Så den som vill uppleva skillnaden och jämföra får skynda sig och boka två resor med samma fartyg; en när det heter Splendour of the Seas och en efter juni då det blivit Thomson Discovery 🙂 .

Spain:Catalonia:Harmony of the Seas
Harmony of the Seas

Eftersom Harmony of the Seas är sommarens stora kryssningsnyhet – det blir världens största fartyg och är sprillans nytt med lanseringsmånad juni – så är det här fajten ligger! Både Ving och Fritidsresor säljer nämligen kryssningspaket med fartyget. Innehållet är snarlikt, hos Ving ingår en hotellnatt i Barcelona, hos Fritidsresor ingår transfer, och priserna skiljer sig förstås beroende på avresedag/månad och vilka hyttkategorier som finns kvar.

Ett sista tips om du vill underlätta för dig själv ytterligare när du ska boka din kryssning och fortfarande kunna köpa kryssning med flyg i samma paket, plus få ett brett utbud att välja på, är att vända dig till en resebyrå som är kryssningsspecialist. Wondercruises heter den som ingår i Fritidsresegruppen. Vings motsvarighet heter Globetrotter som ingår i Ving Sverige AB.

2 kommentarer på “Charterarrangörerna slåss om samma kaka

  1. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading this post remjinds me of my good old room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this post to him.
    Fairly certain hhe will have a good read. Thank
    you for sharing!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier