Costa Diadema avtäckt i Venedig – men tillåts inte i Giudecca-kanalen

_MG_2092_1

När Costa Cruises nyligen avtäckte sitt nya flaggskepp Costa Diadema valde de att göra det i Venedig. Lite motsägelsefullt kan tyckas då staden arbetar för att bannlysa kryssningsfartygen från att lägga till i stadens centrala delar.

För tillfället får max fem kryssningsfartyg på mer än 40 000 bruttoton gå in i Giudecca-kanalen dagligen. Det kommer minska trafiken i kanalen med 20 procent jämfört med 2012. Fartyg på mer än 96 000 bruttoton får inte gå in i kanalen alls.

Costa Diadema är med sina 132 000 bruttoton och passagerarkapacitet på 4947, Costa Cruises största fartyg och det största kryssningsfartyg som byggt i Italien. Från och med oktober 2014 kommer Diadema börja sina kryssningar som avgår från Civitavecchia, Savona, Barcelona, Marseilles – och Venedig.

Med det nya flaggskeppet som kommer bjuda på modern design, nya restaurangkoncept, ett spa i tre våningar samt mycket mer, hoppas rederiet att Concordia-olyckan ska blekna i resenärernas minnen och att man ska kunna locka nya passagerare.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier