Costa Firenze byter flotta och flyttar västerut

Costa Firenze byter flotta! Faktum är att Costa Cruises överför flera av sina fartyg till Carnival Cruise Line. Costa Venezia och Costa Luminosa har redan flyttat, näst på tur står Costa Firenze. Båda rederierna ingår ju i huvudkoncernen Carnival Corporation så fartygen stannar visserligen inom moderbolaget, men det är ändå lite lustigt. 🙂

Varför? Jo för fartygen görs inte om för att helt integreras med Carnival utan behåller sin Costa-look, i alla fall till viss del. Utsidan av fartyget kommer att representera både Costa och Carnival.

Costas typiska gula skorsten med det blå C:et kommer att finnas kvar men framtill på fartyget kommer skrovet att ha den mörkblå färgen som många – men inte alla – av andra Carnival-fartyg har.

Nu får Nordamerika uppleva Italien

Varför gör man då denna rockad? Costa har svarat med följande förklaring: ”Med tanke på den långsamma omstarten av den asiatiska verksamheten och den starka omstarten av kryssningar i USA, beslutade vi att ta tillfället i akt för att låta de många nordamerikanska gästerna uppskatta våra unika fartygsegenskaper, skapar synergier inom denna viktiga marknad”.

Och det klart, om de kan få amerikaner (och andra nationaliteter en bit bort från Europa) att bli intresserade av Costa och av att komma till Europa för att kryssa med dem…det är lätt att förstå att de tycker det är värt att prova.

Italy is moving west - Costa Firenze will join a new fleet

De av dessa tre fartyg som jag har kryssat med är Costa Luminosa – för väldigt länge sedan – och Costa Firenze i våras, då i Norges fjordar. Ni såg lite spår av det i en tidigare video om att Norges fjordar stänger, nu har jag en ny för er bara om Costa/Carnival Firenze (klicka på bilden ovan för att se videon).  

Carnival Fun Italian Style

Ny hemmahamn för Carnival Firenze blir Long Beach i Los Angeles och detta kommer bli ett sätt för en ny målgrupp att få en känsla av Italien och Medelhavet – utan att åka dit.

Costa/Carnival Firenze är ett fartyg i Vista-klassen med en kapacitet på 5200 gäster och en besättning på 1278. Fartyget har 18 däck och byggdes 2020. Som namnet indikerar är temat ombord Firenze som är italienska för Florens – huvudstaden i den berömda Toscana-regionen och gå till europeisk stad om du är det minsta intresserad av konst och arkitektur från renässansen.

Carnival Venezia, pressbild.

Från maj 2024 kan man kryssa med fartyget som Carnival Firenze som, tillsammans med Costa Venezia, kommer att ha en ny slogan på skrovet: ”Carnival Fun Italian Style”.  

Runt 500 kronor natten

Sista kryssningen här i Europa (på vem vet hur länge) är 20 januari 2024. En riktigt prisvärd avgång går den 8 december 2023 och är på 14 dagar. Den som är snabb kan norpa åt sig en bädd i insides för sista minuten-priset 5646 kronor per person!

Dricks tillkommer visserligen med 11 euro per dag och person, men det blir ändå extremt prisvärt för mat och ett flytande hotellrum med förhoppningsvis bättre väder utanför fönstret än hemma i alla fall!

Eftersom denna kryssning avgår från Savona kanske man får flyga till Milano och ta tåg därifrån, jag har inte kollat upp detaljerna. Hade jag haft möjlighet hade jag själv hoppat på denna bara för att slippa laga mat och diska i två veckor! 🙂 Hur tänker du?     

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier