Costa Toscana – en hyllning till det bästa av Italien

Costa Toscana är en hyllning till Italien

För några veckor sedan sjösattes det nya flaggskeppet från Costa Cruises, Costa Toscana, vid Meyer-varvet i Åbo. Fartyget, som är systerfartyg med Costa Smeralda, kommer att ha sin debut i Brasilien när hon invigs i slutet av 2021.

Dario Rustico, Costas General Manager för Central- och Sydamerika, sa vid sjösättningsceremonin att ankomsten av Costa Toscana är ett historiskt ögonblick – inte bara för Costa Cruises och hela kryssningsindustrin – utan också för Brasilien.

– Med debuten i Brasilien stärker vårt mest innovativa fartyg det 72 år-långa bandet mellan Costa Cruises och Sydamerika. Costa Toscana kommer att bli en mycket populär attraktion 2022, där gästerna kommer att kunna njuta av minnesvärda upplevelser ombord, femstjärniga restauranger, högteknologisk underhållning och den avkoppling som kommer från att vara på öppet hav.

Sjösättningsceremonin av Costa Toscana i Åbo.

Costa Toscana inleder med sprakande nyårskryssning

Fartygets inledande kryssning avgår från Santos den 26 december 2021. Det är en sju nätters kryssning till Salvador och Ilhéus, som återvänder till Santos den 2 januari 2022. Därmed inkluderar den alltså även firande ombord på nyårsafton.

Från den 2 januari till 10 april 2022 kommer Costa Toscana att erbjuda ytterligare 15 kryssningar med samma rutt. Ombordstigningen på dessa sker både i Santos och Salvador. De 15 kryssningarna inkluderar även karneval- och påskavgångar. Avgången från Santos den 17 april 2022, inkluderar även en förflyttning från Sydamerika till Europa då fartyget korsar Atlanten från Brasilien till Italien.

Costa Toscana till havs

Costa Toscana kommer att bli en hyllning till det allra bästa i Italien och särskilt regionen Toscana. Alla däck och allmänna utrymmen ombord är designade och uppkallade efter ikoniska italienska platser. Mat- och vinutbudet ombord är också tänkt att representera Italiens bästa kulinariska traditioner, genom samarbeten med olika prestigefyllda leverantörer.

Utomhusdäck på Costa Toscana
Costa Toscana
VIP-däck på Costa Toscana
Hytt på Costa Toscana
Restaurang på Costa Toscana
Restaurang på Costa Toscana.
På Costa Toscana är såväl restauranger som design en hyllning till Italien.

Mer fakta om Costa Toscana

  • Bruttotonnage: över 180 000 ton.
  • Hytter: fler än 2600 stycken (inklusive en ny hyttkategori med balkong och terrass).
  • Restauranger: 13 stycken.
  • Barer: 18 stycken.
  • Spa: ja, med 16 behandlingsrum.
  • Antal pooler: 4 stycken.
  • För barn: fartyget kommer att ha en särskild anläggning för barnen, och en inbyggd vattenpark med vattenrutschbanor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier