Direktflyg till Florida underlättar för Karibienkryssare

Photo by Chris Raezer

I vinter kommer den som är sugen på att kryssa i Karibien ha en betydligt smidigare flygresa till avresehamnen. Från slutet av november till slutet av mars flyger nämligen Norwegian direkt mellan Stockholm – Fort Lauderdale.

En karibienkryssning utgår ofta från Fort Lauderdale eller Miami i USA. Att flyga dit har tidigare inneburit minst ett flygbyte, ett byte som stjäl tid men också – om det sker i USA – dessutom är både tröttsamt och krångligt eftersom man måste hämta ut sitt bagage och checka in igen.

I år blir det alltså betydligt lättare, i alla fall om man lyckas komma över en flygbiljett som matchar hyfsat med önskad kryssning. Den som är ute i tid kan dessutom få en billig resa över Atlanten. En enkel resa kostar från cirka 2500 kr.

Om kryssningen inte utgår från Fort Lauderdale utan Miami kan man ta en taxi mellan eller höra med rederiet/arrangören ifall de har transfers. Ofta finns det också minibussar som tar flera passagerare vilket ger en lite billigare resa en om man tar en egen taxi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier