Dödade i Tunis kan vara kryssningspassagerare

MSC0706992_Destination_Medelhavet

Aftonbladet rapporterade idag att turister har dödats vid ett terrordåd i Tunis. Attacken skedde vid Bardomuseet bredvid parlamentsbyggnaden. Gällande frågan om hur många som mist livet, verkar det råda delade meningar.

Enligt CBS News ska terroristerna ha väntat in turistbussarna och därefter öppnat eld innan de fortsatte in i museet och dödade flera personer samt tog flera som gisslan.

MSC0911053_Skepp_MSC_Splendida

Aftonbladet rapporterar vidare att enligt obekräftade uppgifter till CBS News, kan turisterna som dödats vara kryssningspassagerare från ett europeiskt fartyg.

Eftersom MSC Cruises hade ett kryssningsfartyg, MSC Splendida, i Tunis idag har Claes Tamm, vd för MSC Cruises i Skandinavien blivit ombedd att uttala sig. Han kunde dock inte bekräfta något.

Uppdatering 2015-03-20:

Neil Palomba, President Costa Cruises, gjorde igår följande uttalande:

”Med stor sorg måste vi tyvärr meddela att fem gäster (fyra italienare och en ryska) på Costa Fascinosa är bland offren för den fasansfulla attacken igår i Tunis, samt att åtta gäster (sju italienare och en ryska) är skadade och för närvarande på sjukhus.”

MSC Cruises rapporterar att 12 MSC Cruises-gäster är döda med följande ursprung: Colombia (2), Frankrike (3), Japan(3), Spanien (2), Storbriotannien (1), Belgien (1). Dessutom är 13 personer skadade (nationaliteter: Belgien (1), Frankrike (1), Japan (4), Sydafrika (1)), varav 2 allvarligt.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman of MSC Cruises, var på plats i Tunis för att möta de skadade och deras familjer för att försäkra sig om att de fick all den assistans och hjälp de behövde. Vago träffade också den tunisiska turistministern, Ms. Salma Elloumi Rekik. Vid mötet bekräftade ministern att i samband med den tragiska händelsen har totalt 20 människor mist livet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier