Exklusiv stranddag i Taranto väntar MSC Seasides gäster

MSC Seaside.

Medan många av de stora rederierna erbjuder privata ö-stopp i Karibien är exklusiva destinationer i Medelhavet inte lika vanligt. I sommar när MSC Seaside gör debut i Medelhavet presenteras också två nya destinationer – varav den ena erbjuder en exklusiv stranddag.

Sedan den 1 maj gör MSC Seaside veckolånga kryssningar mellan Genua, Valetta på Malta och Civitavecchia samt två helt nya destinationer: Taranto i Puglia och Syrakusa på Sicilien, båda belägna i södra Italien.

Taranto
Taranto.

Enligt MSC Cruises nuvarande hälso- och säkerhetsprotokoll är landbesök endast möjliga som en del av en skyddad utflykt. Gästerna går då i land för att upptäcka och utforska de olika stoppen medan de upprätthåller en säker social bubbla.

Bland alla de mer traditionella sevärdheterna som går att boka, med allt ifrån besök till UNESCO-listade världsarv, grottor, mysiga byar med kullerstensgator, olivolje – och keramikproducenter, Europas största vulkan Etna och den grekiska teatern i Syrakusa – ville rederiet även uppfylla sommarlovsdrömmen om den perfekta dagen vid havet.

För att kunna erbjuda det, har MSC Cruises utvecklat ett specialerbjudande i Taranto exklusivt för MSC Seasides gäster: en strandutflykt med samma säkerhetsstandard som ombord.

En exklusiv stranddag väntar MSC Cruises gäster i Taranto.
Tarantos klara vatten.

Bad i kristallklart vatten

Strandutflykten i Taranto passar den som drömmer om sol och bad i kristallklart vatten. Marina di Taranto vid det Joniska havet har tre badplatser med fin sand och lätt sluttande havsbotten. Då MSC Seaside lägger till kommer stränderna enbart vara tillgängliga för MSC Cruises gäster.

En exklusiv stranddag väntar MSC Cruises gäster i Taranto.

Här kan de se fram emot en exklusiv stranddag med bad vid en blåflaggad strand, en utmärkelse som signalerar att stranden uppnår en serie stränga miljö- och säkerhetskrav.

En exklusiv stranddag väntar MSC Cruises gäster i Taranto.
Stranden i Taranto har Blå Flagg.

Badplatserna är utrustade med alla slags bekvämligheter och faciliteter som gästerna kan behöva för en härlig dag vid havet; bekväma solstolar, parasoller för skugga, bar och restaurang finns liksom toaletter, duschar och omklädningsrum. MSC Cruises intygar att gästerna kommer att kunna känna sig lugna att de följer samma hälso- och säkerhetsåtgärder vid badplatsen som på fartyget.

En exklusiv stranddag väntar MSC Cruises gäster i Taranto.

Ytterligare fakta om stranddagen i Taranto

Utflykten ”A day on the beach” är tillgänglig för 1000 personer som delas upp på tre strandklubbar. I utflykten ingår transfer till strandklubben, ett strandparasoll samt två solstolar till en kostnad av 25 EUR. För 32 EUR får du ett parasoll på första raden vid strandkanten. Erbjudandet finns även tillgängligt för en person eller en familj med två barn.

MSC Cruises VD Gianni Onorato meddelar också att rederiet kommer att arbeta för att kunna introducera fler privata strandupplevelser i sommar. Vilka det blir och var återstår ännu att se!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier