Experternas bästa tips till den grekiska övärlden

Santorini, foto: Heidi Rovén.

Ett populärt sommarresmål bland många svenskar är Grekland. Nu lanserar kryssningsföretaget Celebrity Cruises nya skräddarsydda upplevelser och småskaliga utflykter i den grekiska övärlden, baserade på fartygskaptenernas och befälhavarnas egna favoriter.

Utflykterna anordnas i små grupper med fokus på det lokala. Besök till exempel en familjedriven olivoljekvarn i den grekiska hamnstaden Katakolon och lär dig laga den perfekta grekiska salladen.

Upplev grekiskt ölhantverk på Harma mikrobryggeri på Kreta, delta på en keramik-workshop på Rhodos eller njut av en grekisk lunch med panoramautsikt på kaptenens egen favorittaverna i pittoreska Fira på Santorini. 

Celebrity Cruises har en lång tradition i Grekland och företaget grundades ursprungligen av den grekiska familjen Chandris år 1988. Numera ingår företaget i Royal Caribbean Group men det grekiska arvet lever vidare: 70% av marinofficerarna inom Celebrity-flottan härstammar från Grekland, varav 40 av dem jobbar som fartygskaptener och befälhavare.

Santorini, foto: Heidi Rovén.

Totalt finns nu 8 nya bokningsbara utflykter baserade på Celebrity-kaptenernas favoritupplevelser i Grekland:

●    Katakolon (Olympia) – utflykten börjar i Olympias ruiner – ursprunget till dagens OS och fortsätter till en familjeägd olivoljekvarn. Här får besökarna lära sig allt om olivproduktion och olika sorters oljor, liksom möjlighet att lära sig laga den perfekta grekiska salladen och njuta av färska lokalproducerade råvaror till lunch, inkl. tsatsiki och souvlaki i pitabröd.

●    Aten – upptäck historiens vingslag och Antikens Grekland på Akropolis, ett måste när man är på besök i Aten. Precis som Bairaktaris Tavern, vars specialitet är kebab.

●    Mykonos – gastronomisk rundtur bland smala gränder och pittoreska grekiska byggnader, med stopp på fem hemliga matställen. 

●    Santorini – upplev den romantiska byn Oia dess ikoniska kritvita hus och blå kupolformade tak. Avsluta med en grekisk lunch med panoramautsikt över Medelhavet, på kaptenens favoritrestaurang i huvudstaden Fira.

●    Rhodos – upplev en annan sida av Rhodos och delta i en kreativ keramik-workshop där du får skapa ditt eget porslin enligt historiska grekiska tekniker.

●    Napfolion – lär dig allt om den grekiska nationaldrycken Ouzos hemligheter på Karonis Distilleries och strosa runt i den charmiga lilla hamnstaden Nafplion.

●    Thessaloniki – guidad stadsrundtur till fots med stopp på den lokala marknaden och med historiska nedslag i stadens främsta sevärdheter från Antiken. Under vandringen görs flertalet ”pitstops” för kaffe och provsmakningar av lokala delikatesser som ostpaj på några utvalda caféer. 

●    Kreta – stadsvandring i mysiga Chania och besök på mikrobryggeriet Harma. Njut av grekisk hantverksöl och följ ölens process från ax till glas. 

Om Celebrity Cruises

Celebrity Cruises ikoniska ”X” står för en flotta med 15 prisbelönta fartyg som omdefinierar lyxkryssningar med en modern, elegant design och boende, samt moderna mat-, spa- och underhållningsupplevelser. Detta kombineras med ett rikt kulturellt och varierat urval av destinationsupplevelser samt välkomnande, personlig service.

Celebrity Apex, pressbild.

Celebrity Cruises fartyg kryssar på alla sju kontinenter och besöker nästan 300 olika destinationer i mer än 70 länder. Celebrity Cruises är ett av fem varumärken inom det globala kryssningsföretaget Royal Caribbean Group.

Ovanstående text är en pressrelease.
Vill du boka en kryssning till den grekiska övärlden med Celebrity kan du klicka här (affiliatelänk) så kommer du till vår samarbetspartner Kryssningar.se, en del av Go Travel-group.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier