Fjärde drottningen för Cunard, Italien får ordern

Cunards nya fartyg planeras bli klart 2022. Pressbild.

Cunard har idag meddelat att de adderar ett fjärde fartyg till flottan. Investeringen är en del av moderföretaget Carnivals framtida planer för rederiet globalt.

Det ännu namnlösa fartyget är planerat att byggas på varvet Fincantieri i Italien, för att kunna ansluta sig till Cunards flotta år 2022. Idag består flottan av tre fartyg, ”de tre drottningarna” Queen Mary 2, Queen Victoria and Queen Elizabeth. Detta blir första gången sedan 1998 som Cunard har haft fyra fartyg i drift samtidigt.

Det nya fartyget kommer att kunna ta 3000 gäster och blir det 249:de fartyget att segla under Cunards flagga. När det lanseras blir det också det första nya fartyget på 12 år, efter Queen Elizabeth som kom 2010.

Vid sidan av nya spännande destinationer och specialevent under 2018 och 2019, har Cunard också fortsatt sitt arbete att utveckla gästernas upplevelse genom att till exempel introducera nya koncept inom bar och middagssegmentet liksom underhållning och samarbeten med olika varumärken.

2015 firade rederiet sitt 175-års jubileum och Cunard har investerat över 120 millioner pund på att renovera flaggskeppet Queen Mary 2 och Queen Victoria. Nu tar man alltså nästa steg med ett fjärde fartyg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier