Första fartyget i Prima-klassen levererat till Norwegian Cruise Line

Skiss: NCL.

Norwegian Cruise Line (NCL) har precis tagit emot sitt senaste tillskott, Norwegian Prima. Fartyget är det första av totalt sex i företagets nya Prima Class. Leveransen skedde i Venedig på varvet Fincantieri, där det 294 meter långa kryssningsfartyget med plats för 3100 passagerare byggts.

Norwegian Prima är det första av totalt sex fartyg i Prima-klassen som NCL kommer att sjösätta fram till 2027 och leveransen är en betydelsefull och efterlängtad händelse för NCL:

”Med leveransen av Norwegian Prima, det första fartyget i vår banbrytande nya Prima-klass, inleder vi en spännande era för kryssningsresor. Hon är ett tydligt bevis på vår filosofi att gästen ska komma först och vårt engagemang för att leverera oförglömliga upplevelser. Ett stort tack till våra fantastiska partners på Fincantieri, vars eftertraktade hantverk, expertis och engagemang har hjälpt oss att förverkliga Norwegian Prima. Vi ser fram emot att välkomna våra gäster ombord”, säger Harry Sommer, vd och koncernchef för Norwegian Cruise Line.

En stolt dag

Vid den traditionella leveransceremonin i Venedig deltog Frank Del Rio, vd och koncernchef för Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, Harry Sommer, vd och koncernchef för Norwegian Cruise Line, och Luigi Matarazzo, general manager för Merchant Ships of Fincantieri.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Norwegian Cruise Line för att skapa en serie fartyg i världsklass och det är en stolt dag när vi nu får se det första av Prima-klassens sex fartyg levereras. Norwegian Prima är fullmatad med spektakulära nya funktioner och extraordinära attraktioner som aldrig tidigare skådats till sjöss”, säger Luigi Matarazzo.

Plats och rymd i Prima-klassen

Norwegian Prima erbjuder en känsla av plats och rymd utbrett på sina 294 längdmeter och 142 500 bruttoton. Fokus ligger på stora, öppna utomhusområden – som Ocean Boulevard, ett område som sträcker sig 4 000 kvadratmeter runt hela fartyget. Här ligger även NCL:s ”Indulge Food Hall” med 11 olika kulinariska matställen.

Skiss: NCL

Havsälskande gäster kan se fram emot en tur i ”The Drop”, världens snabbaste fritt fall-rutschbana till havs. Under färden får man uppleva större G-krafter än i en accelererande Formel 1-bil. Mer fart väntar på världens första go-kartbana i tre våningar som dessutom erbjuder havsutsikt. Den som önskar ett lugnare tempo kan koppla av på Infinity Beach och ta ett dopp i en av fartygets två unikt placerade infinitypooler.

Dop i Reykjavik med världsberömd gudmor

Norwegian Prima inleder sin jungfruresa i Islands huvudstad Reykjavik den 27 augusti och avslutar den i Amsterdam den 3 september. Det är första gången ett stort kryssningsfartyg döps på Island, och det kommer att ske med pompa och ståt. Gudmor till Norwegian Prima är den prisbelönta popstjärnan Katy Perry.

Första årets resplan

Efter dopresan seglar Norwegian Prima en serie av åttadagars kryssningar från Amsterdam till Köpenhamn. Kryssningarna ger dig möjlighet att uppleva norra Europa och de norska fjordarna. Därefter seglar hon till Bermuda 10 oktober och Karibien 15 oktober.

Resorna i västra Karibien börjar den 11 december och slutar den 19 mars 2023. Därefter återvänder fartyget till Bermuda, där hon kommer att kryssa från den 29 mars till den 7 maj. Från den 14 maj återvänder Norwegian Prima till norra Europa där fartyget stannar till den 17 september 2023.

Om Norwegian Cruise Line 

I 55 år har Norwegian Cruise Line (NCL) banat ny väg för kryssningsresor. Rederiet är känt för att erbjuda sina gäster frihet och flexibilitet. Hos NCL slipper de begränsande fasta eller tilldelade tider för middagar och underhållning och utan formell klädkod.

I dag består Norwegian Cruise Line av 18 toppmoderna fartyg. Dessa anlöper mer än 300 av världens mest eftertraktade destinationer, inklusive Great Stirrup Cay, företagets egen privata ö i Bahamas, och rederiets resort Harvest Caye i Belize.

Ovanstående text bygger på en pressrelease från rederiet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier