Första rederi att få stjärnor av Forbes Travel Guide

Celebrity Cruises är det första kryssningsrederiet någonsin att tilldelas stjärnor av prestigefyllda Forbes Travel Guide (”FTG”). Celebrity-fartygen har utsetts till ”havsresort utan motstycke” i en helt ny kryssningskategori. 

Färre än 20 landbaserade boenden med över 1 000 rum i hela världen har fått det eftertraktade erkännandet – en exklusiv grupp som Celebritys fartyg nu alltså ansluter sig till.

FTG är världsledande med sina bedömningar av lyxiga destinationer och tillhandahåller det enda globala betygssystemet för lyxiga hotell, restauranger, spaanläggningar och nu även kryssningar. Deras professionella inspektörer reser världen runt för att anonymt utvärdera världens bästa hotell, restauranger, spa och kryssningar – baserat på hundratals krävande kriterier som avgör deras årliga stjärnbetyg.

Siktar alltid mot stjärnorna

De fem fartyg som fått äran att inviga kryssningskategorin är Celebrity Apex, Celebrity Edge, Celebrity Flora, Celebrity Millennium och Celebrity Summit. De övriga 15 fartygen i flottan kommer att utvärderas under året, med undantag för de mindre Galapagos-fartygen.

– Vi siktar alltid mot stjärnorna på Celebrity Cruises, oavsett om det är vår exceptionella servicenivå, vår innovativa fartygsdesign eller den höga kvalitet av lyx och avkoppling vi tillhandahåller ombord. Att tilldelas stjärnor från Forbes Travel Guide-teamet – flera gånger om – är en otrolig ära. Det bevisar att gästerna på våra fartyg reser på världens bästa platser, till världens bästa platser, kommenterar Celebrity Cruises vd Lisa Lutoff-Perlo. 

Tre fartygsklasser är representerade

De nu stjärnmärkta Celebrity-fartygen representerar tre av rederiets fartygsklasser:

Edge-serien – De här fartygen är lika vassa som namnet antyder och har hyllats som arkitektoniska mästerverk, med branschledande nyheter som det utåtvända resortdäcket, världens första svävande utanpåliggande bar – The Magic Carpet®, – och lyxhytter som etagevåningen Edge Villa med privat pool och mer därtill. Både Celebrity ApexSM  (2021) och Celebrity Edge® (2018) förblir några av de mest belönade fartygen till havs och har även utsetts av TIME Magazine till ”världens bästa platser”.

Millennium-serien – Här erbjuds en mer intim kryssningsupplevelse med strax över 1 000 hytter per fartyg. Både Celebrity Millennium® och Celebrity Summit® ingick i rederiets största modernisering 2019, där fartygen uppgraderades för över 500 miljoner dollar.

Mega-YachtCelebrity Flora® är en exklusiv megalyxyacht för 100 passagerare som är designad för resor till Galapagos och byggd för att passa in i miljön där. Fartyget är byggt helt i naturliga material och har ett toppmodernt positioneringssystem som gör att det kan ligga stilla utan att lägga ankar – på så vis skyddas havsbotten. Dessutom använder det solpaneler som gör det till ett av de mest miljövänliga fartygen som finns. För att förbättra upplevelsen ytterligare är alla resor ledda av certifierade naturforskare från Galapagos naturpark.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier