Fullspäckat barnprogram hos Finnlines mot Åland & Finland i sommar

För första gången genomförs Finnlines uppskattade sommarlovsprogram på rutten mellan Sverige, Åland och Finland. Varje dag från den 19 juni till 6 augusti kan hela familjen roas av trollkarlar, clowner och musiker.

Finnlines underhållningsprogram för barn har varit en uppskattad del av sommarturerna på rutten Helsingfors-Travemünde under flertalet år. Nu introducerar Finnlines samma koncept på sin färjelinje Kapellskär-Långnäs-Nådendal.

Det barnvänliga programmet tjuvstartar den fjärde juni på fartyget från Kapellskär med busduon Naavakainen och Tökkyrä. Detta följs av minst ett uppträdande varje dag från den 19 juni till 6 augusti, åt varje håll på linjen.

Fullspäckat barnprogram; ballongdjur och flygande bord

Förutom Naavakainen och Tökkyrä, vars främsta mål är att övermanna kaptenen och äta all korv från buffén, uppträder även magikern Marko. Under nästan 20 år har Marko och hans vän tvättbjörnen Santeri förtrollat publiken med sina magiska knep och jongleringskonster.

Även trollkarlarna Roope och Jari bjuder på show. Jari får hjälp från barnen i publiken att trolla fram ballongdjur och Roope får bord att flyga och olika föremål att mystiskt försvinna – och dyka upp igen. Hokus Pokus, det blir med andra ord ett fullspäckat barnprogram!

Dessutom bjuder artisten Maddaleena in till ett musikaliskt äventyr med välkända sånger, en nypa teater och massor av magiska trick. En annan som också ser till att alla barn har kul är värdinnan Jassu som anordnar roliga lekar och tävlingar. Sist men inte minst, underhåller clownen Riesa-Pelle barnen med ansiktsmålningar, ballonger, jonglering och magiska trick.

Ombord på Finnlines är varje dag en lekdag

Mellan showerna kan de mindre barnen roa sig i lekrummet, som bland annat har ett bollhav, eller måla i sin nya pysselbok som kan hämtas ut i fartygets reception. För de äldre barnen väntar spelrummet på däck 11, där hela familjen kan samlas och tävla mot varandra.

Somriga familjeäventyr på Åland och i Finland

Efter tre och en halv timmes segling från Kapellskär anländer Finnlines fartyg till åländska Långnäs. Åland, som består av över 6 700 öar, åtnjuter ett milt havsklimat och flest soltimmar i Norden. Den som bokar en sommarkryssning med familjen kan glädja sig åt Ålands fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter.

Exempel på populära aktiviteter är vandring, cykling, att spela frisbeegolf, paddla kanot eller paddelsurfa – alltid med utsikten över skärgården nära. Från Långnäs seglar fartyget vidare till finska Nådendal på fem timmar. Den charmiga kuststaden är bland annat hem för Muminvärlden, ett populärt sommarland som är uppbyggt kring Tove Janssons folkkära figurer.

Det fullständiga barnprogrammet för sommaren 2023 på Finnlines rutt Kapellskär-Långnäs-Nådendal finns här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier