Gourmetfestival i Antwerpen ombord på Europa

MS EUROPA

”Europas Best” är en årlig gourmetfestival som startades av rederiet Hapag-Lloyd Cruises för 10 år sedan. Namnet syftar på deras fartyg Europa där de med hjälp av en rad Michelin-stjärnkockar förvandlar utomhusdäck till en enda stor matfestival av högsta klass.

MS EUROPA

Förutom stjärnkockarna deltar andra professionellt yrkesverksamma inom vin, choklad, konditorivaror och ost.

Till årets 10-års jubileum bjuder Europas chefskock Thorsten Gillert in 10 stjärnkockar för att fira eventet. De prisade kockarna kommer från Tyskland, Österrike, Schweiz och Belgien.

Gourmetfestivalen äger rum den 22 juni 2014. Under eventet , som är gourmetkryssningens höjdpunkt, kommer Europa att ligga förtöjd i Antwerpen.

Själva gourmetkryssningen pågår i 14 dagar och avgår den 10 juni från Lissabon. Kryssningen går sedan via Bilbao, St Jean de Luz, Bordeaux, Le Palais, St. Helier, St. Peter Port, Greenwich och Antwerpen till Hamburg. Priset startar på 5680 euro per person.

N_Restaurant_Dieter_Mueller_MS_EUROPA_weisses_Tomatengelee_Meeresfruechte_Gemuese__17__01_low

Stjärnkockarna som kommer att delta ombord är följande:

• Dieter Müller, Restaurant Dieter Müller, MS EUROPA

• Thomas Bühner, La Vie, 3 Michelinstjärnor, Tyskland

• Nils Henkel, Schloss Lerbach, 2 Michelinstjärnor, Tyskland

• Johannes King, Sölringhof Sylt, 2 Michelinstjärnor, Tyskland

• Holger Bodendorf, Landhaus Stricker, 1 Michelinstjärna, Tyskland

• Karlheinz Hauser, Restaurant Seven Seas, 2 Michelinstjärnor, Tyskland

• Stefan Steinheuer, Steinheuers Restaurant „Zur Alten Post“, 2 Michelinstjärnor, Tyskland

• Tanja Grandits, Restaurant Stucki, 2 Michelinstjärnor, Schweiz

• Silvio Nickol, Palais Coburg, 2 Michelinstjärnor, Österrike

• Filip Claeys, Restaurant De Jonkman, 2 Michelinstjärnor, Belgien

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier