Grand Journey – halvvägs runt jorden på 53 dagar 

Från oktober 2023 blir det möjligt att kryssa halvvägs runt jorden på 53 dagar. Det är Celebrity Cruises som nu lanserar en ny kryssning från Italien till Australien och Nya Zealand, med fartyget Celebrity Edge. Totalt ankrar fartyget i 25 hamnar i 11 olika länder. Den nya rutten har passande nog fått namnet ”Grand Journey”.

Den 30 oktober 2023 sätter Celebrity Edge för första gången kurs mot Nya Zealand. Kryssningen utgår från Civitavecchia i Rom och avslutas i Nya Zeeland den 21 december. Den totala sträckan är 18 520 kilometer, vilket kan jämföras med en resa halvvägs runt jorden. 

Under kryssningen har resenärerna möjlighet att utforska 11 länder, häribland Jordanien, Förenade Arabemiraten, Indien, Thailand och Indonesien. Totalt angör fartyget 25 hamnar. 

En kryssning i fyra etapper

Det går att boka in sig på hela ”Grand Journey”-rutten eller delta på delar av den, som består av totalt fyra etapper:

 • Sicilianska delikatesser, grekisk historia och världens underverk – från Rom till Dubai
  Den fösta etappen utgår från Civitavecchia i Rom. Härifrån fortsätter resan till Catania på Sicilien, med möjlighet att njuta av det sicilianska köket. Därefter väntar historiska höjdpunkter som Akropolis, i samband med att fartyget lägger till i grekiska Piæus i Aten. Celebrity Edge kryssar sedan vidare genom Suez-kanalen i Egypten och vidare till Aqaba i Jordanien, där man kan uppleva Petra, ett av världens sju underverk. Sedan väntar ett par dagar till havs, där man kan njuta av poolbad, spa, gourmetmat och andra härliga faciliteter ombord, innan fartyget lägger ankar i Dubai. 


 • Färgglada basarer, safari och vita sandstränder – från Dubai till Singapore
  I Dubai inleds ytterligare en 13 dagarsresa med destination Singapore. De två första stoppen görs i Indien, med möjlighet att utforska färgsprakande basarer och antika bergstempel i Mumbai och Kochi (även känt som Cochin). Därefter ankrar fartyget i Colombo i Sri Lanka i två dagar. De berömda teplantagerna och safari är några av höjdpunkterna man inte bör missa. Slutligen väntar vita sandstränder och vänliga leenden i Phuket i Thailand, innan fartyget fortsätter till Singapore. 


 • Tempel, dykning och strandhäng – från Singapore till Sydney
  Från Singapore kryssar fartyget vidare till Benoa i Bali. Här ankrar fartyget i två dagar och det finns därmed gott om tid att ge sig ut på upptäcktsfärd, utforska tempel och kultur i huvudstaden Ubud eller upptäcka livet under havsytan med snorkel. Efter Bali sätter Celebrity Edge kurs mot Australien med stopp i flera olika hamnar. Först ut är Darwin i norra Australien, därefter väntar Cairns invid Stora Barriärrevet och Airlie Beach i Queensland, som lockar med härliga vita sandstränder. Den 9 december ankommer fartyget till Sydney och dess berömda operahus.


 • Hisnande natur och pulserande storstäder – från Australien till Nya Zeeland 
  För en fulländad ”Grand Journey” bör man med fördel delta på resans sista etapp, från Sydney till Nya Zeeland. Här väntar ett stort urval av upplevelser, trots att man besöker ett och samma land. Under resan kan man till exempel utforska Nya Zeelands hisnande natur, pulserande stadsliv och gastronomi, liksom lokalt öl och vin. Först ut är Auckland där fartyget ligger i hamn i två dagar, innan det seglar vidare till Tauranga och Napier i norra delen av Nya Zeeland. Därefter fortsätter rutten söderut, till Christchurch och Dunedin. På den tionde dagen når fartyget Dusky Sound innan det lägger till vid Doubtful Sound, för att slutligen avsluta sin magnifika ”Grand Journey” vid berömda Milford Sound.

Läs mer om Grand Journey med Celebrity Edge här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier