Hapag-Lloyds expeditioner utan tjockolja från 2020

Från och med juli 2020 ska alla Hapag Lloyds expeditionsfartyg – HANSEATIC Nature, HANSEATIC Inspiration och BREMEN – använda lågförorenande marinolja som bränsle. När HANSEATIC Spirit ansluter till flottan 2021 kommer detta fartyg också att gå på samma bränsle.

– Med våra många års erfarenhet av expeditionskryssning har vi alltid satt standarden inom det här segmentet – med våra fartyg, rutter och ambition att leverera kvalitet och service. Att vara ansvarig gentemot naturen och miljön är därför alltid en högsta prioritet för oss. Beslutet att byta bränsle gradvis och använda marin gasolja året runt på alla expeditionsflotta rutter i framtiden är för oss ett steg i rätt riktning mot att uppnå detta viktiga mål, säger Karl J. Pojer, VD för Hapag- Lloyd Cruises.

Mindre utsläpp i känsliga regioner

Användningen av bränslen med låg svavelhalt i Antarktis har varit obligatorisk under flera år, och Hapag-Lloyd Cruises använder redan marin gasolja frivilligt i andra känsliga regioner, såsom Arktis eller Kamchatka. Detta lågförorenande bränsle har en svavelhalt på bara 0,1 procent. De nya expeditionsfartygen är också utrustade för att minska kväveoxidutsläppen med nästan 95 procent.

Rutterna kommer att planeras och genomföras med en genomsnittlig hastighet som är miljövänlig, vilket minskar bränsleförbrukningen med cirka en tredjedel. Hapag-Lloyd Cruises-flottan är också utrustad med sönderdelningsteknik för att producera rent vatten samt biologiska avloppsreningsverk. Bogpropellrarna och stabilisatorerna drivs på miljövänlig bio-petroleum.

– De känsliga kryssningsområdena där våra expeditionsresor rör sig bör vara särskilt skyddade. Det finns strikta regler för dessa regioner som vi naturligtvis följer. Vi håller oss också till strikta regler när våra fartyg kryssar genom de mer avlägsna regionerna, tillägger Karl J. Pojer.

Utvalda höjdpunkter 2020-2021

HANSEATIC Inspiration kommer att avgå mot Antarktis tio gånger totalt, inklusive en 23-dagars tur från Tierra del Fuego till Sydafrika via Antarktis. Resan sträcker sig från Cape till Cape – från Cape Horn till Cape of Good Hope.

Nyheten att en Hapag-Lloyd Cruises-expedition avgår och slutar i Goose Bay i norra Kanada gör det möjligt att kombinera två spektakulära expeditionsdestinationer, nämligen den avlägsna regionen Labrador och de isländska landskapen i Grönland. Gästerna kan njuta av denna arktiska upplevelse på två kryssningar med HANSEATIC Inspiration. Sydafrika-kryssningen är också ny, här kryssar HANSEATIC Inspiration från Kapstaden till Walvis Bay i Namibia.

HANSEATIC Inspiration börjar också med expeditioner i Europa där passagerarna kommer att kunna utforska de brittiska öarna, Azorerna och kusterna i norra och baltiska havet. Dessa kryssningar blir ofta lite kortare.

Ytterligare en nyhet som går väl med miljöarbetet i övrigt är att HANSEATIC Inspiration kommer att bli ett rökfritt skepp från oktober 2020. Denna policy gäller för alla allmänna utrymmen samt på däck, inklusive de privata balkongerna och terrasserna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier