Harmoni till havs är Royals nya melodi

Harmony of the Seas kommer att ha flera vattenrutschbanor. Bild: Royal Caribbean International.

Nu är namnet officiellt; det tredje fartyget i Oasis-klassen ska heta Harmony of the Seas! Fartyget, som alltså blir en syster till Oasis of the Seas och Allure of the Seas, byggs just nu i St. Nazaire, Frankrike och är beräknat att vara klar att göra sin debut till havs i april, 2016.

Ökade ytor för vuxna

Hitintills har egentligen ingen direkt nyhet släppts om vilka attraktioner som ska finnas ombord. Nu finns dock ovanstående bild tillgänglig där man tydligt ser att Royal Caribbean har satsat på, som det ser ut, tre maffiga vattenrutschbanor på översta däck. Om detta innebär att man har skippat linbanan, deras unika zipline som går mellan fartygskropparna, är oklart. Området ”solarium” som endast är för vuxna, har också utökats.

Harmony of the Seas rutt

Var fartyget kommer att kryssa är inte klart ännu, i alla fall är inte informationen släppt till allmänheten än. Oftast när ett rederi får ett nytt fartyg i flottan brukar dock kryssningskartan ritas om och fartyg flyttas. Quantum of the Seas gick till exempel nästan genast till Asien (som tur är får vi snart Anthem of the Seas som vi hoppas att vi får behålla på vår sida av klotet ett tag i alla fall).

Men, det vore inte förvånande om något av Oasis-fartygen skulle flyttas till Asien i och med lanseringen av Harmony of the Seas, då många i branschen pratar om regionen som nästa stora kryssningsmarknad.

Allt detta återstår att se, klart är i alla fall att vi kommer få höra mycket mer om Harmony of the Seas under det närmaste året. Kanske med en rad nyheter som ger utökad harmoni till havs.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier