Holland America Line kryssar från Grekland i augusti 2021

Holland America Line har fått grönt ljus av Greklands regering på att börja kryssa från Pireus (Aten). Kryssningarna startar i augusti 2021 med fyra avgångar ombord på Eurodam.

”Idylliska grekiska öar” heter en kryssning som avgår den 15 och 29 augusti 2021. Här får man besöka Kotor, Montenegro plus de grekiska öarna Kékira (Korfu), Thíra (Santorini) och Mykonos.

”Forntida underverk” är en annan rutt som avgår den 22 augusti 2021. På denna kan man utforska Haifa, Israel, liksom Náfplion, Mykonos och Rhodos i Grekland. Det går att kombinera båda alternativen för att bilda en längre 14-dagars kryssning.

”Adriatic Allure” är en veckolång kryssning som avgår den 5 september 2021 från Pireus. Kryssningen fortsätter till Venedig, Italien, med stopp på Mykonos, Katakolon (Olympia) och Kreta (Chania), Grekland och Sarandë, Albanien.

Inom kort kommer rederiet med mer information om ytterligare Medelhavskryssningar med Eurodam. Dessa ska inkludera hamnar i både Italien och Grekland. Kryssningarna kommer att avgå i höst innan Eurodam återvänder till USA för att kryssa i Karibien i mitten av november.

Hälsokrav och anpassningar ombord

Ombord fortsätter Holland America Line att erbjuda allt det som är kännetecknande för varumärket. Alla restauranger och specialställen samt roomservice kommer att vara tillgängligt för middag. Underhållningen kommer också att vara i full gång dels i den stora teatern/show loungen, dels i form av levande musik i Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard och Rolling Stone Rock Room. Andra event och former av underhållning kommer också att hållas ombord, företrädesvid i sådan form att fysisk distansering kan hållas.

Holland America Lines kryssningar från Grekland är tillgängliga för gäster som har fått sin slutliga dos av ett godkänt COVID-19-vaccin minst 14 dagar före kryssningens början. Intyg på utförd vaccination krävs också.

Holland America Lines gäster kommer att behöva följa alla hälso- och säkerhetsprotokoll som finns vid tidpunkten för avresan. Det kan gälla såväl resor till och från fartyget, samt alla procedurer ombord för att besöka hamnar.

Ytterligare förebyggande hälsoåtgärder under Holland America Lines ”Travel Well” -program kommer att vara på plats, inklusive hälsokontroller, krav på ansiktsmask, fysisk distansering och kapacitetskontroll. Fartygen har nu förbättrad miljörening och luftfiltrering med uppgraderade VVS-system och ultraviolett teknik. HEPA-filter kommer att användas inom viktiga områden som ytterligare skydd. Dessutom kommer medicinska centra att vara utrustade med COVID-19 test- och behandlingsfunktioner.

Rederiets protokoll för säkert resande kan ändras i enlighet med hur nya råd utvecklas i samarbete med medicinska experter och myndigheter.

Flexibla bokningsregler och avbokningsskydd

Rederiet håller på att slutföra fullständiga detaljer, inklusive kryssningspriser och information om strandutflykter med mera. Genom konceptet ”Boka med förtroende” erbjuder man gästerna flexibla avbokningsvillkor, inklusive rederiets Covid-19-skydd. Detta gäller för bokningar senast den 30 juni 2021 för avgångar till och med den 31 december 2021. Rederiets avbokningsskyddsplan tillåter också avbokning så sent som 24 timmar före avfärd.

För att kunna genomföra de nya Greklands-kryssningarna kommer gäster inbokade på Eurodams rutter i Alaska att flyttas till systerfartyget Nieuw Amsterdam. Dessutom kommer Holland America Line att annullera de europeiska kryssningar som avgår från 1 juli till 25 juli med Volendam och 1 juli till 31 augusti med Westerdam. Gäster som är inbokade på dessa kryssningar, samt och deras resebyråer, kommer att få information om detta.

Priserna för Eurodams sju dagar långa Greklands-kryssningar börjar med ett ”Have it All”, ett premiumpaketpris på 1999 USD per person. Detta inkluderar en utflykt, ett dryckespaket, specialty dining (det framgår inte av press releasen om det rör sig om ett eller flera besök på fartygets specialrestauranger) och Wi-Fi. Priser enbart för själva kryssningen startar på 1649 USD per person vid delad hytt. Skatter och hamnavgifter tillkommer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier