Hon blir gudmor till Celebrity Beyond

Nu är det klart vem som blir fartygets gudmor: den amerikanska gymnasten Simone Biles, 19-faldig världsmästarinna och sjufaldig olympisk mästarinna. Fartygets officiella dopceremoni äger rum i november. 

Världsmästarinnan Simone Biles kan nu addera ytterligare en titel till sin guldkantade karriär. Biles blir nämligen gudmor till kryssningsföretaget Celebrity Cruises nya innovativa lyxfartyg, Celebrity Beyond

Att utse en gudmor till nya fartyg är en högt ansedd tradition inom kryssningsindustrin. Personen utses på livstid och ska inspirera såväl medarbetare som resenärer att resa med fartyget. Den person som utses till gudmor är också den person som officiellt namnger fartyget vid den officiella dopceremonin. I Beyonds fall blir det alltså idrottsstjärnan Simone Biles som namnger fartyget. Ceremonin är planerad till den 4 november 2022, i Fort Lauderdale. 

Ännu en stark kvinna får titeln

Beyond är det nyaste och modernaste lyxfartyget inom Celebritys flotta hittills och det tredje fartyget inom Edge-klassen. Simone Biles blir därmed den tredje i skaran av nydanande och starka kvinnor som fått den åtråvärda titeln. Systerfartygens Celebrity EdgeTM och Celebrity ApexSM respektive gudmödrar kännetecknas också av att de är framgångsrika kvinnor som vågar sticka ut och göra skillnad. De är Malala Yousafzai, Nobel Fredspristagare och Reshma Saujani, grundare av of Girls Who Code och the Marshall Plan for Moms. 

-Simone är en av våra största idrottare genom tiderna, både inom och utanför gymnastiken. Jag känner både ödmjukhet och stolthet över att välkomna henne som gudmor till vårt nyaste fartyg Celebrity Beyond. Även om jag alltid har beundrat hennes förmågor och historiska prestationer som gymnast, är det Simones mod att våga säga ifrån och förmågan att hjälpa andra att bli bättre, både sportsligt och i livet i stort, som har imponerat mest på mig. Gång på gång har hon tagit sig an nya utmaningar och övervunnit dem. Hon är en stor inspiration, säger Lisa Lutoff-Perlo, VD och koncernchef för Celebrity Cruises.
 
-Jag har många fina minnen från kryssningsresor jag gjorde som liten tillsammans med mina föräldrar och jag är överväldigad över att nu bli utsedd till gudmor till Celebrity Beyond. Det är en ära att få vara en del av en denna beundransvärda grupp av kvinnor och bli en del av en kontext som erkänner våra prestationer och kan inspirera nästa generation av kvinnor, säger Simone Biles. 

Kända designers bakom lyxatmosfären

Det nya fartyget Celebrity Beyond riktar sig till den moderna lyxresenären. Här väntar trendig, innovativ design och gastronomiska upplevelser skapade av Michelinkockar. Den franska Michelinkocken Daniel Boulud har lanserat sin första flytande restaurang ombord. Drinkexperter från Diageo har skapat en helt ny barupplevelse och fartyget har även en ny elegant utomhusbar med strandsklubbsatmosfär.

För inredningen och arkitekturen står olika kända designers: brittiskan Kelly Hoppen CBE, amerikanaren Nate Berkus, det Paris-baserade designföretaget Jouin Manku och den erkände arkitekten Tom Wright, kanske mest känd för att ha designat hotellet Burj Al Arab i Dubai.

Celebrity Beyond gjorde sin jungfruresa 27 april, 2022, från Southampton, England. Därefter kryssade fartyget vidare i 10 nätter till Bordeaux, Lissabon, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca och Barcelona. Fram till oktober är fartyget stationerat i Europa med kryssningar kring Medelhavet. Kryssningsprogrammet inkluderar bland annat Italienska Rivieran och Frankrike, den grekiska övärlden och Skandinavien, innan fartyget förflyttas till Karibien inför vintersäsongen. 

Texten ovan är en pressrelease från Celebrity Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier