Icon of the Seas och fartygets 8 ”stadsdelar”

Royal Caribbean International har precis släppt bilder och några videos på kommande fartyget Icon of the Seas – eller som de själva kallar den; Icon of Vacations. Egentligen är det skisser de släppt, detta LNG –drivna fartyg byggs just nu i Åbo. Det är hur som helst väldigt spännande att börja få se hur det kommer att bli. 🙂

Det första Icon Class-fartyget – för det blir även det första fartyget i en helt ny fartygsklass – kommer att levereras i slutet av 2023 inför sin debut i januari 2024. Med målet att det ska bli den bästa semestern någonsin för gästerna, har man plockat ihop det bästa från alla Royal-fartyg och kombinerat det med det bästa från varje slags semesterform: från strandtillflykten till semesterorten och nöjesparksäventyret.

Royal Caribbean Top 5: New Features on Icon of the Seas

”Med varje nytt fartyg höjer vi ribban inom resebranschen samtidigt som vi förbättrar vad våra gäster känner till och älskar”, säger Jason Liberty, VD och koncernchef, Royal Caribbean Group. ”Från det ögonblick de kliver ombord är varje upplevelse specifikt utformad för att ge dem den bästa semestern var som helst på land och till sjöss. Med Icon of the Seas har vi tagit det här till en ny nivå och skapat den ultimata familjesemestern.”

Icons 8 ”stadsdelar”

Återigen flyttas titeln ”världens största kryssningsfartyg” och när Icon är färdig blir det hon som tar över titeln från Wonder of the Seas. Fartyget kommer få en maxkapacitet på 7514 gäster (5610 med två i varje hytt) som fördelas på 2805 hytter och 20 däck.   

 Vad har man då berättat hittills om Icon of the Seas?

Precis som Oasis-klassen kommer Icon ha olika ”stadsdelar” – områden – med tydliga teman. Icon får 8 varav 5 är helt nya för fartygsklassen. Utver Royal promenade (som får 15 restauranger och caféer), Central Park (med totalt 13 000 växter vilket är 20% mer än i Oasis-klassen) och Suite Neighbourhood (som kom på Wonder of the Seas) heter de nya områdena Surfside, Thrill Island, Chill Island, The Hideaway och Aquadome.

Central park, Icon of the Seas.

Thrill Island

Här handlar allt om fart och spänning. Temat är ett sjunket skepp och det är här den största vattenparken till sjöss ligger, Category 6. Parken omfattar sex maffiga vattenrutschkanor, höga, en med fritt fall, en som tar med hela familjen ombord på en flytande flotte, och så två där du kan köra ett race med bästa kompisen.

Crown’s Edge är en torr nyhet. Det är en repbana där du ska ta dig över den gigantiska Royal-loggan utanpå fartyget, men var beredd: när du är mitt över öppet hav ger plankan vika och banan blir istället en flygande färd mot mål.

Här kommer också en film om top 5 ”thrills” ombord:

Royal Caribbean Top 5: Iconic Thrills on Icon of the Seas

Chill Island

Bland fartygets totalt sju pooler – en för varje dag i veckan – finns fyra i detta område över tre däck. Var och en med havsutsikt.

Swim & Tonic, Icon of the Seas.
  • Swim & Tonic är rederiets första poolbar till havs;
  • Royal Bay Pool, är den största poolen till havs;
  • Cloud 17, en pool att dra sig tillbaka till bara för vuxna,
  • Cove Pool, den fridfulla poolen för avkoppling.
Cloud 17, Icon of the Seas.

Royal Caribbeans nya barkoncept The Lime & Coconut kommer också att återfinnas på fyra platser ombord, och fartyget får också en cocktailbar med bara frysta drinkar – rederiets första.

Surfside

Med detta område introduceras en stadsdel helt tillägnad familjer. Det är utrymmet The Boardwalk i Oasisklassen som här transformerats till ett lekparadis för yngre barn (rekommendationen säger barn i åldern sex år och under) med allt från karusell, solstolar, arkad, restauranger med mera.

Water’s Edge Pool (Surfside), Icon of the Seas.

Medan barnen leker i Splashaway Bay och Baby Bay kan föräldrarna koppla av i Water’s Edge-poolen varifrån de samtidigt kan se barnen. Bara några steg bort finns Adventure Ocean och tonåringarnas hangout Social020.

The Hideaway

Denna fartygsdel 41 meter över havet och åtta däck över Surfside kombinerar den sköna stämningen från en bra beach club med oändlig havsutsikt. Här hittar man poolen som nog blir mångas favorit; en upphängd infinitypool omgiven av en solterrass med flera nivåer med bubbelpooler, generöst med sittplatser och en dedikerad bar.

The Hideaway Pool, Icon of the Seas.

AquaDome

AquaDome är ytterligare ett nytt område som ligger i fören, på toppen av fartyget. Denna glaskupol som byggs av 673 glaspaneler kommer att bjuda på en fantastisk utsikt över havet och kunna ändra karaktär mellan dag och kväll.

Aquatheatre i Aquadome, Icon of the Seas.

Dagtid är detta en lugn oas där gästerna kan njuta av havsutsikten. På kvällen höjs stämningen och området blir en plats dit man går för att se en av rederiets kända aquashows, det imponerande vattenfallet, äta eller ta en drink.

Vattenfallet kommer vara fem våningar högt vilket blir det högsta till havs och det är hit Aquatheatre flyttar vilket gör showerna oberoende av vädret.   

Mer kommer

Framöver kommer vi få höra mer om de dryga 40 restaurangerna, barerna och underhållningen med mera. Vi kan nog vara säkra på inte blir annat än maxat det heller. Hytterna har jag fått reda på en hel del om också, men det får jag spara till ett annat inlägg. 🙂

Ja wow. En del tycker säkert detta är för mycket, för stort, för ”allt” och ställer sig frågan hur stort ett fartyg egentligen går att göra? För egen del känner jag bara pirr överallt. Tänk att få uppleva allt detta, vilken dröm!

Absolut Zero är namnet på den nya isrinken på Icon of the seas. Självklart blir det den största till havs!

Icon of the Seas kan bokas via Royal Caribbeans webbplats tisdagen den 25 oktober. Crown & Anchor-lojalitetsmedlemmar kan hålla utkik efter speciell tillgång måndagen den 24 oktober. Vem blir först ombord?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier