Kate klippte själv ”navelsträngen” på prinsessan

Den 13 juni fick Princess Cruises tillökning i fartygsfamiljen. Royal Princess är flottans sjuttonde fartyg. Gudmor är Kate Middleton, Hertiginna av Cambridge, som själv väntar tillökning när som helst.

Namngivningsceremonin hölls i Southampton. Hertiginnan av Cambridge anlände i limousin, till synes helt oberörd av graviditeten. Just nu är det mer uppmärksamhet än vanligt på paret Kate och William. Födseln beräknas ske när som helst. Kate är trendig och allt hon tar i tycks bli guld, så bättre person som gudmor för rederiets nya fartyg kunde Princess Cruises knappast ha fått. Den klänning hon bar på namngivningsceremonin i Southampton till exempel, en leopardmönstrad – eller om den var dalmatinmönstrad – sålde slut i affären den kom från på två timmar.

– Hennes kungliga höghet hertiginnan av Cambridge har stil, elegans och stor medkänsla för andra. Vi är hedrade och kunde inte tänka oss någon mer passande att representera vårt nya fartyg Royal Princess, sa Alan Buckelew, VD för Princess Cruises.

Dagen för ceremonin var vädret i Southampton blåsigt. Gästerna försågs med varma sjalar och regnponchos. Efter flera pampiga musik- och sångframträdanden med kända artister samt bön för säkra seglatser, satte hertiginnan saxen i invigningsbandet varpå magnumbuteljen med champagne krossades mot fartygsskrovet. Publiken jublade i ett regn av blåvit confetti!

Efter ceremonin gick Kate en rundvisning ombord. Säkert fick hon se några av de koncept som är typiska för Princess Cruises, som relaxområdet The Sanctuary, utomhusbion Movies under the Stars och den ”dansande” fontänpoolen. Till fartygets nyheter hör en glasad gång utanför fartygskanten, SeaWalk, cirka 40 meter ovanför havsytan. En annan nyhet är The Pastry shop, världens största konditori till havs och skaldjursbaren Ocean Terrace. I fartygets privata cabanas på utomhusdäck kan man hyra in sig för en massage eller beställa en picknickkorg. En avkopplande stund i avskildhet kan man också få i Lotus Spa som har lyxiga duobehandlingsrum med privat bastu och badkar.

Det har funnits ett annat Royal Princess-fartyg i flottan tidigare, som faktiskt prinsessan Diana var gudmor för. Fler i den brittiska kungafamiljen som är gudmor till kryssningsfartyg är Drottning Elizabeth som är gudmor till Cunard-fartygen Queen Mary 2 och Queen Elizabeth 2. Hon döpte även ett fartyg som hette Caronia som prinsessa och drottningsmodern Elizabeth lanserade det första Queen Elizabeth-fartyget 1938.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier