Kate Perry blir gudmor till Norwegian Prima

Kate Perry blir gudmor till nya fartyget Norwegian Prima.
Katy Perry och Harry Sommer, vd och koncernchef för Norwegian Cruise Line (pressbild).

När Norwegian Cruise Lines (NCL) nyaste fartyg, Norwegian Prima, döps i Reykjavík den 27 augusti 2022 kommer det att ske med den prisbelönta popstjärnan Katy Perry som gudmor. Vid namngivningsceremonin kommer ett champagnedop och en konsert med den nyutnämnda gudmodern att äga rum innan fartyget ger sig ut på sin jungfruresa.

Dopet av Norwegian Cruise Lines första fartyg i Prima-klassen, Norwegian Prima, blir första gången som ett fartygsdop äger rum i Islands huvudstad. Det blir också speciellt eftersom fartygets gudmor är en riktig världsstjärna. Den prisbelönta popsångerskan och ”American Idol”-domaren Katy Perry kommer att välsigna fartyget när hon officiellt döper det till ”Norwegian Prima” med champagnestänk accompanjerat av hennes globala hit ”Firework” innan fartyget seglar i väg på sin jungfruresa från Reykjavík till
Amsterdam.

Kate Perry – ännu en musikalisk fadder

”Jag är glad att kunna presentera den världsberömda artisten Katy Perry som gudmor till Norwegian Prima. Vi är stolta över att Katy Perry nu blir en del av Norwegian Cruise Line-familjen, och vi ser fram emot att lansera vårt nyaste och mest innovativa fartyg med henne i augusti”, säger Harry Sommer, vd och koncernchef för Norwegian Cruise Line.

Med sin nya gudmorstitel ansluter sig Katy Perry till familjen av noggrant utvalda musikaliska NCL-faddrar, däribland Kelly Clarkson och den kubansk-amerikanska rapparen och sångaren Pitbull. Kate Perry berättar i en intervju att hon älskar att semestra till havs eftersom man varje morgon vaknar upp till en ny
utsikt.

”Jag är så glad att det här nya, exklusiva, högteknologiska fartyget ska sjösättas och ge många familjer en oförglömlig semester”, säger Katy Perry.

Norwegian Prima

Norwegian Prima – det första av sex fartyg i Prima-klassen

Norwegian Prima slog nya försäljningsrekord efter lanseringen förra året. Stora utomhusutrymmen, rymliga hytter, spektakulära infinitypooler, kulinarisk njutning och sublim service är bara några av de upplevelser som väntar gästerna på kryssningsnyheten.

Det nya kryssningsfartyget kommer att börja segla i augusti 2022, med den första resan från Reykjavík till Amsterdam den 26 augusti–3 september. Den 11 september besöker Norwegian Prima Stockholm, senare i år kan man njuta av det magnifika fartyget på en Bermuda-kryssning med avgång från New York City den 6 oktober och den 27 oktober seglar hon till Karibien från Galveston, Texas och Miami.

För att uppmärksamma det spännande samarbetet med Katy Perry och fira de andra stora namnen som
kommer att underhålla på Norwegian Prima har NCL sammanställt en egen Spotify-playlist.

Om Katy Perry

Under sin karriär har Katy Perry haft 50 miljarder streams och sålt mer än 48 miljoner album och 135
miljoner låtar världen över. På Spotify har hon inte mindre än 20 miljoner följare och över 40 miljoner
lyssnare varje månad.

Hennes singel ”Never Really Over” från 2019 från det senaste albumet SMILE är certifierad PLATINUM och var det största streamingsläppet i Katys musikkarriär. SMILE släpptes 2020, vilket resulterade i 1,25 miljoner sålda album och nästan 2 miljarder streams hittills.

Kate Perry blir gudmor till Norwgeian Prima.

Musikvideon till ”Roar” från 2013 och ”Dark Horse” från 2014 har nyligen passerat tre miljarder visningar. Det gör Katy till den första kvinnliga artisten att nå denna milstolpe. Katys framträdande på Super Bowl 2015 är det mest populära i evenemangets historia.

Hon är en av endast fem artister som har överskridit 100 miljoner certifierade enheter med sina digitala singlar – och hon är den första Capitol Records-artisten någonsin att bli medlem i elitklubben RIAA 100 Million Certified Songs.

Katy är inte bara en av de bästa säljande artisterna genom tiderna, hon är också engagerad i många
filantropiska och välgörande ändamål. År 2013 utsågs Katy till UNICEF:s goodwillambassadör, där hon har
använt sin inflytelserika röst för att förespråka barns rätt till utbildning, hälsa, jämlikhet och skydd.

Katy har också varit en förkämpe för jämlikhet i HBTQ+-samhällen och har fått många utmärkelser för sitt arbete, bland annat The Trevor Project’s ”Hero Award” 2012, Human Rights Campaign’s ”National Equality Award” 2017, amfAR’s ”Award of Courage” 2018 och Variety’s ”Power of Women”-utmärkelse 2021.

Ovanstående text är en pressrelease från NCL.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier