Kocklandslagets vinnarmeny går till sjöss

Foto: Svenska Kocklandslaget.

I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med en meny som slog den internationella domarkåren med häpnad. Nu presenterar Viking Line en unik möjlighet att få smaka vinnarrätterna, tillagade och serverade av landslaget ombord på Viking Cinderella. Tolv exklusiva platser erbjuds varje fredag och lördag under maj månad.

Långsiktigt samarbete

Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Nu lanserar rederiet möjligheten att uppleva en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget, där vinnarrätterna från VM i Luxemburg ingår. Menyn serveras i liten skala ombord på nöjeskryssaren Viking Cinderella, som går dagligen från Stockholm till Åland och tillbaka.

Huvudrätt, vinnarmenyn. Foto: Svenska Kocklandslaget.

– Varje fredags- och lördagskväll i maj bjuder vi på en intim fine dining-upplevelse för tolv av Cinderellas gäster. Menyn består av tidigare tävlingssuccéer inklusive VM-vinnarrätterna, med tillhörande särskilt utvalda drycker. Allt tillagas och serveras ombord av Svenska Kocklandslaget tillsammans med Viking Lines skickliga personal. Ett tips är att skynda sig att säkra sin plats – senast vi gjorde något liknande gick platserna åt i ett nafs, säger Gordan Schmidt, produktchef Viking Cinderella.

Priser och bokning

Svenska Kocklandslagets avsmakningsmeny serveras på Cinderella under perioden 3 maj – 1 juni 2019. Menyn kostar 1 595 kr inklusive vinpaket respektive 1 295 kr exklusive vinpaket och finns till försäljning från och med den 18 mars 2019 här.

Pressbild Viking Line.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast ligger landslaget i hårdträning inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart i februari 2020.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier