Kolbastu en av nyheterna på Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line (NCL) har släppt information om spa- och fitnessanläggningarna på de nya fartygen i Prima-klassen; Norwegian Prima och Norwegian Viva. Bland annat kommer de kunna stoltsera med världens första kolbastu till havs och andra avkopplande faciliteter för sina kryssningsgäster.

Mandara spa och fitnessområde på fartygen i Prima-klassen får flera olika termiska upplevelser, hot stone loungers och ett två däck högt inomhusvattenfall. Bakom designen står det prisbelönta arkitektkontoret Rockwell Group.

Lanseringen av vår nya Prima-klass har handlat om att ta gästupplevelsen till nästa nivå, från mat och dryck till underhållning, fritidsaktiviteter och nu även spa och fitness”, säger Harry Sommer, President och Chief Executive Officer för Norwegian Cruise Line.

Våra nyaste wellnessupplevelser kombinerar design och arkitektur i världsklass med unika upplevelser som gör att gästerna verkligen kan koppla av.”

Kryssningsindustrins första kolbastu

Kolbastun är det senaste tillskottet på listan över upplevelser unika för NCLs kryssningsfartyg. Kolbastun, som härstammar från japansk och koreansk wellness, använder ett strålningsvärmesystem med ett yttre lager av kol för att nå temperaturer på 30–50 °C.

Bilden ovan visar en av upplevelseduscharna.

Gästerna kan luta sig tillbaka och koppla av medan bastun hjälper till att öka cirkulationen och ämnesomsättningen samtidigt som gifter avlägsnas från kroppen. Bastun behandlar också effektivt stelhet och muskelspänningar, ryggsmärta, huvudvärk och artrit genom att främja avslappning av bindväv och muskler.

Kolbastu – en ny hälsoupplevelse

Utöver den unika bastuupplevelsen kommer Mandara Spa att erbjuda faciliteter som salt- och ångbastu, isrum, en vitality samt en saltpool, upplevelseduschar samt infrabastu. När man behöver ta igen sig från alla upplevelser kan man vila ut på en av de 22 heta keramikbäddarna i relaxavdelningen.

NCL introducerar också två nya sängar från Gharieni Group som erbjuder vibrationsbaserad terapi och välgörande massage som är utformad för att ge djup avslappning. Läs mer ingående om alla dessa upplevelser i Spabankens sektion om kryssningsspa.

Stort utbud av hälsohöjande behandlingar

Det audiella och visuella höjer också den avkopplande upplevelsen. Från poolerna kan gästerna lyssna till de lugnande ljuden från det höga inomhusvattenfallet eller och från vilbäddarna i fören kan man njuta av 270-graders vyn över havet.

Fitnesscentret kommer också att innehålla ett helt nytt Performance Recovery-rum som skapar en interaktiv och engagerande wellness-upplevelse.

Norwegian Prima och Norwegian Viva får även 20 behandlingsrum där man kan njuta av någon behandling från det breda utbudet (mot extra kostnad). På Pulse Fitness Center har gästerna gratis tillgång till toppmodern fitnessutrustning för egen träning, och den som vill gå en ledd klass kommer även kunna vara med på exempelvis yoga- och spinningklasser.

Den som verkligen vill gå in för hela wellnessupplevelsen checkar in i en av de 28 spahytterna, alla med balkong och exklusiv tillgång till Mandara Spa.

Texten ovan bygger på en pressrelease från NCL.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier