Kräksjuka på Crown Princess – igen

9469116236_10751456cb_b

Kryssningsfartyget Crown Princess blev i helgen försenat på sin månadslånga kryssning från Tahiti till Los Angeles, då det var tvunget att lägga till på ön Nuku Hiva. Anledningen var att en i besättningen var så sjuk att akut vård var nödvändigt.

Expressen och Travel News har båda rapporterat om den kräksjuka som härjat på kryssningsfartyget Crown Princess. Ombord fanns över 3 000 passagerare och 1100 i besättningen varav 158 passagerare och 14 besättningsmedlemmar ska ha insjuknat av det fruktade noroviruset.

Vad tidningarna inte nämnde var att Crown Princess drabbats av en liknande incident tidigare i år, då 129 personer på exakt samma fartyg insjuknade med samma symptom; diarré, kräkningar och feber.

På Cruise Critic kan man läsa ett intressant inlägg från en passagerare från den kryssningen som kritiserar rederiet för hur de hanterade incidenten den gången; både när passagerarna blev försenade i sin incheckning och påstigning, bristen på information ombord samt hur personalen handskades med hygienen. Till exempel framförs kritik mot rutiner som att passagerarna inte fick använda salt- och pepparkar själva, men att alla fick hantera menyerna.

Crown Princess ingår i Princess Cruises flotta och är byggt 2006. Ombord finns ett tiotal restauranger, caféer och serveringar samt möjligheten till att äta i hytten. Hela flottan ingår i gastronomiföreningen Chaîne des Rôtisseurs.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier