Kryssa med NCL – sommarprogrammet 2024 största någonsin

Norwegian Spirit, pressbild.

Kryssningsrederiet Norwegian Cruise Line (NCL) har presenterat sitt kryssningsprogram för sommaren 2024. Rederiet öppnar flera nya rutter och det nya programmet blir det största i företagets historia. Bland nyheterna finns Sendai (Ishinomaki) i Japan, Dutch Harbor i Alaska och La Romana i Dominikanska republiken.

”Vi är glada över att kunna erbjuda våra gäster ett ännu större utbud av kryssningar. Många resenärer vill ta igen förlorad restid och förlorade upplevelser. Vi hoppas att våra många unika rutter kommer att göra det lättare att planera en kryssning till någon av drömdestinationerna som man inte kunnat åka till under nedstängningen. Våra nya kryssningar med många hamnar ger mer tid att utforska och njuta av lokala och kulturella upplevelser i land”, säger Kevin Bubolz, Managing Director, Continental Europe för Norwegian Cruise Line.   Nya rutter och fler hemmahamnar

Med de nyöppnade rutterna kommer NCL ha avgångar från 35 hamnar runt om i världen. Bland dessa märks två nya destinationer: Haifa i Israel och La Romana i Dominikanska republiken.

Öppnandet av rutterna är också en lansering av NCL:s största kryssningsprogram någonsin. Historia skrivs när Norwegian Epic debuterar i Haifa, Israels största internationella hamn i november nästa år. Från den 8 november 2022 till 12 december 2023 påbörjas 11- och 12-dagars kryssningar i Medelhavet mellan Haifa och Civitavecchia (Rom).

Under kryssningen kommer fartyget att passera destinationer som Livorno (Florens) och Neapel i Italien, Kusadasi och Istanbul i Turkiet, Pireus (Aten), Patmos och Rhodos i Grekland samt Limassol på Cypern. Kryssningen har också 17 timmars hamntid i Ashdod, Israel, vilket ger gästerna tillräckligt med tid för att uppleva Tel Aviv och en av världens äldsta städer, Jerusalem.

Ny hamn varje dag under sjudagarskryssning i Karibien

För gäster som söker kryssningar med många hamnar kommer Norwegian Sky att vara först ut med en serie sjudagarskryssningar från La Romana i Dominikanska republiken. Varje dag besöks en ny hamn med start den 8 januari 2024 till den 22 april 2024. Dessa kryssningar kommer att göra NCL till det enda stora kryssningsrederi som gör sydkaribiska kryssningar utan dagar till havs.

Dessutom kommer Norwegian Jewel att inleda en 12-dagars Stilla Havs-kryssning den 10 april 2024 från Tokyo till Seward, Alaska, med stopp i två av NCL:s andra nya anlöpningshamnar – Sendai (Ishinomaki), Japan, och Dutch Harbor, Alaska.

Några höjdpunkter från det nya sommarprogrammet

ALASKA

 • Från den 22 april 2024 till den 25 september 2024 kommer Norwegian Spirit återigen att erbjuda den magnifika ”Fire and Ice”-resan från Honolulu och Vancouver. Under kryssningen besöks både tropiska öar utanför Hawaii och vackra städer i Alaska. Här övernattar man i Nawiliwili (Kauai) och åker till Kahului (Maui) och Hilo på Hawaii, men kryssar också förbi magnifika glaciärer till Glacier Bay National Park och Preserve, ett av FN:s världsarv, följt av ett besök i Juneau, Icy Strait Point, Skagway och Ketchikan i Alaska. Om du vill vara en av de första att uppleva denna unika rutt kan du göra den första ”Fire and Ice”-kryssningen den 12 juni 2022, följt av den andra kryssningen den 3 oktober 2022.

DE GREKISKA ÖARNA OCH MEDELHAVET

 • Norwegian Epic debuterar i Trieste (Venedig) och Koper i Slovenien under sin 14-dagars segling den 22 december 2023 i Medelhavet. Kryssningen har inga dagar till havs. Julafton tillbringas i Dubrovnik i Kroatien, varefter nyårsresan fortsätter till Barcelona och vidare till Palma de Mallorca.
 • Norwegian Escape erbjuder fem 10- eller 11-dagars kryssningar till Medelhavet från april 2024 till oktober 2024, vilket ger gästerna mer än 105 timmar att uppleva ett antal av Medelhavets vackra hamnar i Kroatien, Frankrike, Grekland, Italien, Malta och Spanien. I april 2024 kommer fartyget också att anlöpa Ibiza, där avgången vid midnatt ger besökarna möjlighet att uppleva den berömda staden sent på kvällen. Fartyget kommer också att göra sitt första besök i Palma de Mallorca.

Norwegian Escape kommer också att erbjuda en serie sjudagarsturer från Barcelona från och med den 26 maj 2024 utan dagar till havs och med sex hamnbesök. Dessa är Cannes (Frankrike), Livorno (Florens), Civitavecchia (Rom), Neapel och Cagliari i Italien och Palma de Mallorca i Spanien. Kryssningen ger gästerna möjlighet att tillbringa mer än 11 timmar i Livorno, Civitavecchia och Neapel – tre av Italiens mest historiska och kulturella städer.

 • Norwegian Pearl kommer att segla från den 26 maj 2024 till den 27 oktober 2024 på en serie sjudagarsrutter från Trieste i Venedig, med två besök i de medeltida städerna Kotor i Montenegro och Dubrovnik, och en sen avgång från Santorini för att njuta av öns bildsköna solnedgång. 

KANADA OCH NEW ENGLAND

 • Från den 2–25 september 2024 erbjuder Norwegian Joy sju- och åttadagarsresor från New York och Quebec. Quebec är topprankat bland gäster som tidigare har seglat på Kanada- och New England-resor. Resenärer har möjlighet att förlänga sin vistelse i båda städerna både före och efter kryssningen.

PANAMAKANALEN

 • Norwegian Joy erbjuder en 11-dagars kryssning från Miami till Panama City med avgång den 25 november 2023. Här har gästerna mer än åtta timmar i varje hamn och drygt 13 timmar i Willemstad, Curaçao, som är perfekt för dykning och promenader längs stadens hamn i kolonialstil. Fartyget erbjuder också en 15-dagars kryssning längs Panamakanalen från Miami med avgång den 6 januari 2024 och från Los Angeles den 26 januari 2024. Under denna resa stannar fartyget över natten i Panama City, vilket ger gästerna möjlighet att uppleva stadens nattliv eller njuta av stadens koloniala arkitektur.

KARIBIEN

Flera av NCL:s fartyg seglar i Karibien och tre av fartygen besöker för första gången öarna Grand Turk, Turks- och Caicosöarna.

 • Norwegian Getaway gör sin första kryssning till Grand Turk och Turks- och Caicosöarna på sin 12-dagars resa som avgår den 21 september 2023 från New York. Gästerna kommer att tillbringa juldagen i det tropiska San Juan i Puerto Rico, och Norwegian Joy kommer att göra debut i Grand Turk, Turks- och Caicosöarna på sommarens kryssning från New York i augusti 2024.
 • Norwegian Joy lägger för första gången till vid Philipsburg, St. Maarten, St Croix och Kralendijk, Bonaire på sin 12-dagars kryssning i södra Karibien som avgår från New York City den 16 oktober 2023 och avslutas i Miami.
 • Norwegian Jade har premiär i Puerto Plata, Dominikanska republiken, med stopp på Grand Turk, Turks- och Caicosöarna och St George’s på Grenada, på sin 14-dagars kryssning i södra Karibien. Avgång den 26 november 2023 från Tampa, Florida.

BERMUDA

 • Norwegian Joy erbjuder från den 9 april 2024 till den 11 oktober 2024, fem-, fyra- och sjudagars tur- och returkryssningar från New York till Bermuda med 55 timmars vistelse på Royal Naval Dockyard. NCL är för närvarande det enda kryssningsrederiet som erbjuder tre dagar på Bermuda med möjlighet att shoppa i huvudstaden Hamilton och att koppla av på destinationens berömda rosa sandstränder.

NORDEUROPA

 • Norwegian Getaway erbjuder en nio dagar lång tur- och returkryssning från Köpenhamn med avresa den 13 maj 2024. Kryssningen ger möjlighet att besöka sju olika nordeuropeiska länder på nio dagar:

Danmark, Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Norge och Storbritannien. Med över nio timmar i varje hamn, 14 timmar i Paris och 15 timmar i Berlin har resenärerna möjlighet att fördjupa sig i varje stad.

Se hela listan med de nya rutterna på www.ncl.com.

Om Norwegian Cruise Line  

Norwegian Cruise Line (NCL) har funnits i 55 år. De är kända för sitt freestyle cruising-koncept som innebär att gästen har flexibilitet både när det gäller klädsel (ingen formell klädkod tillämpas) och var man ska äta sin middag (inga fasta tider eller sittningar).

I dag består Norwegian Cruise Line av 17 fartyg som anlöper mer än 300 destinationer, inklusive Great Stirrup Cay, rederiets privata ö i Bahamas, och företagets resort Harvest Caye i Belize.   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier