Kryssningsboom i Medelhavet enligt Ticket

Picture taken in Greece, Greece
Grekiska övärlden. Foto: RCCL.

Ticket har gjort en trendspaning om kryssningar. Nya fartyget från Royal Caribbean, Harmony of the Seas som är världens största kryssningsfartyg, bidrar till svenskarnas rekordstora sug efter kryssningar i sommar. Bokningarna har ökat med 14 procent. Specialkryssningar med Hurtigruten, flodkryssningar och kortkryssningar är också ovanligt heta i sommar. 

Det råder riktig kryssningsboom i sommar. Om alla kryssningar räknades ihop som ett enda resmål skulle de kvala in på plats fyra på sommarens bokningstopp, efter Mallorca, Kreta och Rhodos. Detta är ett bevis för att kryssningar numera är en etablerad reseform, som lockar alla ålderskategorier och typer av resesällskap.  När nya spektakulära fartyg lanseras får fler upp ögonen för kryssningar som reseform.

–  Kryssningarnas popularitet når nya höjder i sommar. Speciellt bland barnfamiljerna ser vi stora ökningar. De lockas av de nya spektakulära fartygen som känns som flytande nöjesfält maxade med upplevelser för alla åldrar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor. 

RCI_HM_RenderingLaunchpad_low
The Ultimate Abyss på Harmony of the Seas. Foto: RCCL.

Att Royal Caribbean i maj lanserade världens största kryssningsfartyg, Harmony of the Seas, med plats för 6410 passagerare, har rönt stor uppmärksamhet. Hela fartyget är fyllt med spektakulära upplevelser, som till exempel världens högsta rutschkana till havs, robotbartenders, klätterväggar, skridskorink, linbana (zipline) och surfingupplevelsen Flowrider.

Det nya fartyget väcker nyfikenhet och lockar såväl gamla som nya kryssningsresenärer och bidrar till kryssningsboomen. Möjligheten att maxa upplevelserna både ombord och på land är en förklaring till det ökade intresset för att kryssa.

Enligt Tickets Novus-undersökning uppger 14 procent av svenskarna att de vill uppleva mer på en och samma resa än för några år sedan.

–   På en kryssning kombineras sol- och bad med storstadsliv, upplevelser och aktiviteter. Många svenskar har på allvar upptäckt att kryssningar är ett prisvärt alternativ med maximalt med upplevelser både ombord på fartyget och på land, och på en vecka kan man med en kryssning besöka ett halvdussin resmål utan att några semesterdagar går förlorade till tråkiga transportsträckor, säger Karin Starkman Ahlstedt. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier