Kunglig dopceremoni idag i Southampton

Gala Dinner Fireworks. PHOTO BY JAMES MORGAN

Idag sker den officiella namngivningen av P&O Cruises nya fartyg Britannia, en kunglig dopceremoni som hålls i Southampton och utförs av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II i sällskap av Hertigen av Edinburgh.

Detta är inte det första Britannia-fartyget. Det första sattes i bruk redan 1835 för The General Steam Navigation Company, det andra kom 1887 och var uppdelat på 250 förstaklass-passagerare och 160 andraklass-passagerare.

Idag får alla gäster som kliver ombord en första klass-upplevelse på fartyget som är det största som någonsin byggts speciellt för den brittiska marknaden. Skrovet är målat med Union Jack och det brittiska temat genomsyrar hela upplevelsen ombord.

Cookery_Club_DS39524

Nya Cookery Club med 24 sittplatser är en förstklassig kockskola där kändiskockar och exporter kommer att demonstrera sina kunskaper för några lyckliga få. Den nya gourmetrestaurangen är en matupplevelse för alla sinnen med glimtar av molekylär gastronomi som ska komplettera de mer traditionella rätterna.

Crows_Nest_DS38985

Den som gillar en “GT” styr stegen mot Crow’s Nest cocktail lounge som har en Great British Gin Menu med 20 olika sorters gin.

Självklart finns också en traditionell pub, Brodie’s pub, med 70 brittiska flasköl i sortimentet.

I fartygets atrium, hjärtat av fartyget som är tre däck högt, kan man beskåda den upplysta designskulpturen Star Burst.

Ombord finns också det största brittiska spat till havs, Oasis Spa, där mörkt trä och väldoftande aromer skapar en avkopplande stämning.

Oasis_D806934

Med fyra pooler, gym, en modern teatersalong samt en konstsamling värd manga miljoner pund finns gott om förströelser och underhållning att sysselsätta sig med under kryssningen.

P&O Cruises är en del av Carnival Group. Britannia är rederiets åttonde fartyg med en kapacitet på 3647 passagerare. Fem räknas som familjefartyg, på övriga tre är barn inte välkomna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier