Kungligt firande för Queen Mary 2

17357

Ska man kryssa med Cunards flaggskepp Queen Mary 2 har man extra anledning i år. Fartyget har 10-års jubileum, vilket bland annat uppmärksammades i Southampton i fredags då fartyget anlände tillsammans med sina två ”systrar” Queen Victoria och Queen Elizabeth under pompa och ståt.

Ett kungligt firande stod på programmet där hedersgäst var Hertigen av Edinburgh, Prins Philip, som tillsammans med Drottning Elizabeth också var med på dopceremonin för Queen Mary 2 för 10 år sedan.

Queen Mary 2 har korsat Atlanten mer än 200 gånger sedan starten. När hon den 16 maj anländer i New York och senare samma kväll avgår igen är det 10 år på dagen sedan hon gjorde den allra första kryssningen österut.

Fartyget är specialbyggt just för transatlantiska kryssningar. Då för 10 år sedan var hon det första fartyget i denna klass som byggts på 37 år.

David Dingle, VD för Cunard,  tackade i sitt tal personalen för de framgångsrika åren och den fina servicen som passagerarna har fått uppleva. Under de 10 åren som har passerat har mer än 1,3 miljoner passagerare transporterats över Atlanten med Queen Mary 2.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier