Den 15 november omvandlas kryssningsfartyget Birkas övre utomhusdäck till en löparstadion för ett helt Maratonlopp. Eller en hel del längre faktiskt. I tolv timmar ska den grupp kvinnor springa som anmält sig och anordnar det krävande kryssningsloppet. Förutom att det sker i ett halvt dygn utomhus i november, ska loppet dessutom genomföras mitt i natten.

Tjejmarathon heter den grupp som anordnar detta. De startade 2012 av en grupp träningserfarna kvinnor som ville hjälpa dem som har det svårt genom att samla in pengar för varje lopp, men som också ville dra uppmärksamhet till att många tjejlopp är korta och inte kräver lika mycket som männens. Tanken är att loppen ska vara lite längre och lite mer krävande än ett vanligt maraton. De ville visa att kvinnor har uthållighet!

För varje lopp samlar de alltså även in pengar till välgörande ändamål. Numera välkomnas alla att delta, män som kvinnor, inte minst att bidra med en slant oavsett om man springer eller inte. Insamlingen går i år till ett sjukhus i Kongo.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier