Mein Schiff TUI Cruises satsar på nordiska marknaden

Mein Schiff 5.
Mein Schiff 5.

Mein Schiff®, ett ledande tyskt kryssningsrederi, ska nu även satsa på den nordiska marknaden. Deras flotta består av sju fartyg under namnen Mein Schiff 1-7. Dessutom är lanseringen av två nya fartyg planerad till 2024 och 2026. Flera av fartygen är byggda av Meyer Turku-varvet i Åbo, Finland.

Hytt hos Mein Schiff TUI Cruises
Exempel på hur en hytt kan se ut.

Mein Schiff® erbjuder olika resrutter runt om i världen. Från Medelhavet, Karibien, Asien, Persiska viken, Östersjön till Kanarieöarna vilket ger passagerarna möjlighet att utforska flera spännande destinationer.

Mein Schiff satsar på den nordiska marknaden.

Kryssningarnas längd varierar från korttidskryssningar på fyra nätter, mellanlånga sju nätterskryssningar upp till äventyrliga kryssningar på 35 nätter. Med sitt feel-good-koncept riktar sig Mein Schiff®-flottan till gäster för vilka utrymme, kvalitet och individuell service står i fokus.

Premium inclusive

Konceptet går under benämningen premium inclusive där tjänsterna hjälper till att ge en avslappnad semester. Ombord behöver gästerna inte oroa sig för någonting – allra minst för sin plånbok. Det mesta ingår, även dryck. Nu utser rederiet en nordisk representant, Aviareps, för att öka kännedomen i Norden.

Kommer Mein schiff tilltala den nordiska marknaden?

– Vi har under många år kryssat med våra fartyg till de imponerande nordiska länderna och kan redan nu välkomna enskilda gäster från regionen ombord på våra fartyg runt om i världen. Vi är glada att vi genom samarbetet med Aviareps kommer att kunna inspirera ännu fler ”cruise fans” i Danmark, Sverige, Norge och Finland att resa med Mein Schiff i framtiden, säger Clas Eckholt, Vice President Commercial för TUI Cruises.

Mein Schiff TUI Cruises

Aviareps Nordic representerar nu Mein Schiff TUI Cruises i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Aviareps kommer att ta hand om Mein Schiffs försäljning, marknadsföring och public relations. I uppdraget ingår också att hitta återförsäljare på den nordiska marknaden så att kunderna kan få lokal support.

Stärker kännedomen på den nordiska marknaden

Genom samarbetet med Aviareps Nordic kan Mein Schiff TUI Cruises nu dra nytta av det erfarna teamets lokala kunskap och omfattande nätverk på den nordiska marknaden. Aviareps kommer att arbeta aktivt med att främja och sälja Mein Schiffs kryssningar till kryssningsintresserade i Norden. Samtidigt ska de stärka företagets varumärke och relationer inom regionen.

Mein Schiff TUI Cruises

– Vi är glada och stolta över att Aviareps lyckats inleda samarbetet med Mein Schiff för att locka nordiska resenärer ombord på deras fantastiska fartyg, som besöker flera olika destinationer runt om i världen. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans utveckla de nordiska marknaderna för denna förstklassiga kryssningsprodukt, säger Tapani Kauhanen, General Manager Aviareps Nordic.

Om Mein Schiff®

Mein Schiff® består av kryssningsfartyg som ägs och drivs av TUI Group, ett globalt reseföretag baserat i Tyskland. Mein Schiff® är en del av TUI Cruises, en joint venture mellan TUI Group och Royal Caribbean Cruises Ltd. TUI Cruises grundades 2008 och fokuserade på den tyska kryssningsmarknaden.

Mein Schiff®-flottan består av moderna kryssningsfartyg som erbjuder förstklassiga semesterupplevelser för passagerare med välbefinnande i åtanke. Dessa moderna fartyg erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och underhållning för att tillgodose olika intressen och åldersgrupper.

Mein Schiff TUI Cruises

De sju fartygen erbjuder olika resrutter från olika avresehamnar runt om i världen. Från Medelhavet, Karibien, Asien, Persiska viken, Östersjön till Kanarieöarna. Miljömedvetenhet är fast förankrat i TUI Cruises corporate values. Sedan 2013 har företagets landbaserade organisation (researrangörsverksamhet och drift av kryssningsrederi) certifierats. Certifieringarna är DIN EN ISO 9001 (kvalitet) och DIN EN ISO 14001 (miljö).
Sedan 2015 har Mein Schiff®-flottan också certifierats enligt dessa standarder och sedan 2017 dessutom enligt DIN EN ISO 50001 (energi).

Denna text är en pressrelease från Aviareps Nordic. Foton: Mein Schiff TUI Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier