MSC Bellissima stannar i Saudiarabien vintern 21/22

MSC Bellissima, pressbild.

MSC Cruises meddelade igår att MSC Bellissimas invigningssäsong i Saudiarabien och Röda havet kommer att förlängas till vintern 21/22. Fartyget som först var planerat att kryssa i regionen i vinter, MSC Magnifica, kommer att ersättas av MSC Bellissima. Rutterna för vintern 21/22 är helt nya för MSC Cruises och inkluderar stopp i Saudiarabien, Egypten och Jordanien.

Från och med den 30 oktober 2021 kommer MSC Bellissima att erbjuda kryssningar på 7 nätter. Dessa startar från Jeddah, och anlöper Ras Al Abyad, Aqaba för Petra i Jordanien, Safaga för Luxor i Egypten och sedan AlWajh och Yanbu, i Saudi Arabien.

MSC Bellissima, Atmosphere Pool (foto: Ivan Sarfatti).

Fakta om MSC Bellissima

MSC Bellissima är ett av de nyaste fartygen i MSC Cruises flotta, som lanserades 2019. Bland de aktiviteter och faciliteter som erbjuds ombord finns:

– Lyxavdelningen MSC Yacht Club med privata faciliteter och butlerservice dygnet runt.

– 12 matställen och mer än 20 lounger inklusive den franska specialrestaurangen L’Atelier Bistrot, Butcher’s Cut – ett steakhouse i amerikansk stil samt japanska Kaito Teppanyaki och Kaito Sushi bar.

– Jean-Philippe Maurys Chocolate & Café skapad med eleganta chokladkreationer och desserter.

– Ett brett utbud med barnaktiviteter, flera i samarbete med LEGO och Chicco.

– Två nöjeslounger; London Theatre och Carousel Lounge.

– Ett 80 meter långt LED-tak som sträcker sig över den 96 meter långa inomhuspromenaden, kantad av butiker, barer och restauranger.

MSC Bellissima, Galleria Bellissima (foto: Ivan Sarfatti).
MSC Bellissima, Infinity Atrium (foto: Ivan Sarfatti).

Att uppleva i Saudiarabien vintern 21/22

  • JEDDAH, SAUDIARABIEN – Hemmahamn med en blandning av historia och modernitet. AlBalad är gamla stan i Jeddah och en kulturell smältdegel som går tillbaka till 800 –talet. Här väntar vackra byggnader och en gammal souk som är ett av världsarven på UNESCOs lista. Jeddah har också en fin strandpromenad och moderna köpcentra.
  • RAS AL ABYAD, SAUDIARABIEN – känd som ”Vita kusten” på grund av de orörda vita stränderna.
  • AQABA FÖR PETRA, JORDANIEN – Röda havskusten är både för dykare och historieintresserade. Aqaba Marine Park passar bra för snorkling. Mamluk Castle och Aqaba arkeologiska museum är för den som vill fördjupa sig i regionens historia. Aqaba’s närhet till Petra ger också möjlighet att besöka denna sevärdhet på UNESCO’s världsarvslista.
  • SAFAGA FÖR LUXOR, EGYPTEN – Den lilla staden Safaga räknas som porten till Luxor. Här kan man besöka Luxor- och Karnak –templens ruiner och Necropolis med Kings of the Valley och Valley of Queens.
  • AL WAJH, SAUDIARABIEN – Kuststaden AlWajh, omgivet av turkost hav och 100 km stränder, var en gång en av regionens centrala sjöfartshamnar. Den övergivna gamla staden har gammal Hejazi-arkitektur gjord av Röda havs-korall. Idag fungerar det som en kustport till AlUla, hem till Hegra (den arkeologiska platsen Al-Hijr) en av Saudiarabiens kulturella mästerverk och den första platsen upptagen på Unescos världsarvslista. Den har mer än 110 gravar uthuggna från stora klippformationer samt platser som går tillbaka till det första årtusendet f.Kr.
  • YANBU, SAUDI ARABIA- Detta blir det sista stoppet på denna 7-nätters kryssning. Den gamla staden Yanbu, på gångavstånd från hamnen, har anor som går tillbaka 2500 år. Här finns en av de äldsta soukerna där handlare brukade komma långväga ifrån för att sälja sina varor. Staden är även känd som ”Saudiarabiens dykhuvudstad” och har blivit ett alltmer attraktivt turistmål på grund av de vita sandstränderna och de fina korallreven.
AIUla, bild: VisitSaudi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier