MSC Cruises bygger ny kryssningsterminal i Barcelona

MSC Cruises ska bygga ny kryssningsterminal i Barcelona.

MSC Cruises har fått slutgiltigt godkännande att bygga och driva en exklusiv kryssningsterminal i Barcelonas hamn. Den nya terminalbyggnaden kommer att ha en yta på 11 670 kvadratmeter. MSC Cruises kommer att driva verksamhet här under en 31-årsperiod. Rederiets investering för projektet beräknas uppgå till 33 miljoner euro.

Byggnationerna med MSC’s nya kryssningsterminal kommer att starta inom kort och beräknas vara klara 2024. Enligt MSC Cruises styrelseordförande Pierfrancesco Vago, blir den nya terminalen inte bara viktig ekonomiskt för Barcelona stad och regionen, utan även för rederiet. De kommer att kunna utöka sin kryssningstrafik från Barcelona med fler fartyg. Till exempel så kommer fler av rederiets nya fartyg få Barcelona som hemmahamn. Bland dessa märks det nya LNG-drivna fartyget MSC World Europa som lanseras i december 2022.

Kryssningsterminalen kommer också att ha anslutning av landström och möjlighet av bunkra LNG (flytande naturgas), vilket kommer att tillåta MSC Cruises att distribuera fler miljövänliga fartyg i Barcelona.

– Den nya toppmoderna terminalen kommer att bli ytterligare ett landmärke i den vackra staden Barcelona, säger Pierfrancesco Vago.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier