MSC Cruises förlänger fyra fartyg

MSC Armonia, foto: MSC Cruises.

MSC Cruises genomför en omfattande satsning på att modernisera flottan. Det italienska rederiet förlänger fyra fartyg, en investeringen som beräknas kosta cirka två miljarder kronor. Först ut är MSC Armonia som i dagarna förlängts med en 24 meter lång ny mittsektion vid Fincantieris varv i Palermo.

– Förlängningen av fartygen är ett viktigt led i MSC Cruises fortsatta satsning på en modern kryssningsflotta i takt med att efterfrågan ökar och kundernas krav förändras, säger Claes Tamm, vd på MSC Cruises i Skandinavien.

MSC Armonia har nu 193 nya hytter samt en ny hyttkategori; balkonghytt. Tidigare har man varit tvungen att boka svit för att få balkong. Fartygets allmänna områden byggs också om och moderniseras. Några av nyheterna är en vattenpark på däck elva vid poolområdet, utökade restaurangområden med fler alternativ för frukost och lunch, en ny utomhusbuffé på pooldäck samt ett utökat MSC Aurea Spa. I samband med ombygget görs även stora satsningar för familjer med bland annat nya barnklubbsområden i samarbete med LEGO och Chicco för de yngsta barnen.

Nya MSC Armonia är 275 meter lång och kommer att kunna ta 2 680 passagerare jämfört med den tidigare kapaciteten på 2 069 passagerare. Nu pågår arbetet med att färdigställa det nya fartyget till vintersäsongen då MSC Armonia ska gå runt mellan de olika Kanarieöarna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier