MSC Cruises nya rutter sommaren 2021

MSC Grandiosa i Valetta, Malta

MSC Cruises har släppt ett nytt och uppdaterat kryssningsprogram för sommaren 2021 i Medelhavet och runt om i Europa. Fartygens rutter ska nu vara bekräftade och ombord kommer samma hälso- och säkerhetsprotokoll att användas som redan skyddat över 60 000 MSC Cruises-gäster som kryssat i Medelhavet sedan augusti 2020.

Sammanfattningsvis kan nämnas att antalet ombordstigningshamnar har utökats så att gästerna kan nå fartygen smidigare beroende på var man bor. Enbart i Medelhavet erbjuds upp till 15 ombordstigningshamnar. MSC Cruises tror att dessa rutter kan komma att utökas ytterligare med fler destinationer de kommande veckorna så snart hamnar och destinationer börjar öppna upp.

En spännande nyhet vi kommer att återkomma till i ett separat nyhetsinlägg är den nya, privata strandupplevelsen som är utvecklad exklusivt för MSC Seaside-gäster som besöker Taranto i Puglia.

Kryssningsprogram sommaren 2021 i korthet

MSC Seashore

Västra Medelhavet:

Östra Medelhavet:

Norra Europa:

Brittiska öarna:

  • MSC Virtuosa – startar 20 maj (endast för brittiska gäster).

Tre fartyg i västra Medelhavet

MSC Grandiosa kommer initialt att förlänga sin nuvarande 7-dagars kryssning och angöra de italienska hamnarna i Genua, Civitavecchia (Rom), Neapel, Palermo samt Valletta på Malta. De spanska hamnarna i Valencia och Barcelona kommer att adderas till fartygets nuvarande rutt så snart dessa destinationer är tillgängliga.

Neapel, Italien.

MSC Seaside börjar kryssa den 1 maj från Genua. Fartyget kommer att kryssa till de nyligen införda hamnarna Siracusa på Sicilien och Taranto i Puglia, liksom Civitavecchia/Rom och Valetta på Malta. Fartygets rutt kommer sedan att berikas med stopp i Marseille så snart det har bekräftats att detta stopp är tillgängligt.

Utöver utbudet av ”skyddade utflykter” som utvecklats för MSC:s kryssningar, introduceras en speciell privat strandupplevelse i Taranto. ”En dag på stranden” är exklusivt för MSC Seasides gäster som kommer att få koppla av på sandstranden med det klara vattnet i Joniska havet.

MSC Seashore kommer i slutet av juli att ansluta sig till MSC Cruises flotta för att bli det nya flaggskeppet. Från och med 1 augusti till och med den 31 oktober kommer MSC Seashore att göra 7- nätters kryssningar till de italienska hamnarna Genua, Neapel och Messina samt Valletta på Malta, Barcelona i Spanien och Marseille i Frankrike.

Tre fartyg i östra Medelhavet

MSC Cruises kommer att placera tre fartyg i denna ständigt lika populära region för den kommande sommaren 2021. Här kommer rederiet att erbjuda en rad olika rutter i östra Medelhavet, som erbjuder ombordstigning i Italien från Trieste, Venedig och Bari samt i Pireus för Aten i Grekland, för att angöra några av de vackraste grekiska öarna, Kotor i Montenegro samt Dubrovnik och Split i Kroatien.

Dubrovnik, Kroatien.

MSC Orchestra ska avgå den 5 juni och erbjuder gästerna ombordstigning i Venedig på lördagar och Bari på söndagar. Fartyget fortsätter sedan mot de grekiska öarna Korfu och Mykonos samt Dubrovnik i Kroatien.

MSC Splendida börjar kryssa den 12 juni med ombordstigning i Trieste på lördagar och i Bari på tisdagar, samt inkluderar stopp i Dubrovnik i Kroatien, Korfu i Grekland och Kotor i Montenegro.

Korfu är en av alla destinationer för MSC Cruises fartyg sommaren 2021.
Korfu, Grekland.

MSC Magnifica avrundar utbudet i östra Medelhavet från 20 juni med ombordstigning i Venedig på söndagar, Bari på måndagar och Pireus/Aten på onsdagar, för att sedan avgå till den grekiska ön Mykonos och Split i Kroatien.

Brittiska inrikes-kryssningar

MSC Virtuosa, rederiets flaggskepp, kommer att kryssa sin första säsong i Storbritannien. Detta är en förändring från vad som tidigare kommunicerats och gäller från den 20 maj. Fartyget kommer att erbjuda kortkryssningar från Southampton, men enbart för brittiska invånare. Alla kommer att testas före ombordstigning, både vaccinerade och icke-vaccinerade gäster.

Tyskland, norra Europa

För närvarande är det osäkert när lokala hamnar i Tyskland kan öppna igen. MSC Cruises måste därför fördröja starten av sommarsäsongen till den 15 juni. Samtidigt har MSC Cruises meddelat att MSC Seaview kommer att ha Kiel som hemmahamn och därmed ersätta MSC Virtuosa.

Om de tyska hamnarna kommer att öppna är planen att låta MSC Preziosa avgå den 21 juni från Hamburg och MSC Musica den 20 juni från Warnemunde. De tre fartygen är planerade att göra kryssningar på en vecka och mer med rutter antingen till norska fjordar eller de baltiska huvudstäderna, enligt deras nuvarande schema.

MSC Cruises har också meddelat att de karibiska kryssningarna från hamnar i USA har ställts in till och med 30 juni.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier