MSC Cruises ska bygga ny terminal i Miami

MSC Cruises, världens största privatägda kryssningsföretag, har tillkännagivit sina planer på en ny innovativ kryssningsterminal i Miamis hamn. Detta kommer i synnerhet att stödja deras tillväxt i Nordamerika och i Karibien.

28 000 passagerare dagligen

Den nya terminalbyggnaden kommer att ritas av den prisbelönta arkitektfirman Arquitectonica. MSC Cruises kommer sedan att konstruera, driva och underhålla byggnaden som rymmer två kryssningsterminaler samt två kajplatser. Här kommer rederiet att kunna erbjuda två mega-kryssningsfartyg plats samtidigt, vilket innebär att de kommer att kunna hantera upp till 28 000 passagerarbyten per dag.

– Med ytterligare 13 kryssningsfartyg på ingående att ansluta till vår flotta de närmaste åtta åren, är vår ambition att ha våra mest innovativa fartygsklasser representerade i Port of Miami, sa Pierfrancesco Vago, styrelseordförande för MSC Cruises. Det ger såväl våra nordamerikanska liksom internationella gäster ett rikt utbud att välja av.

Planerad öppning; 2022

– Den nya terminalen – som kommer att bli en av de mest innovativa i branschen – kommer att försäkra att vi kan ge våra gäster en bättre och högkvalitativ upplevelse från början till slut, som gör att de kan njuta fullt ut av hela sin semester, tillade Pierfrancesco Vago.

MSC Cruises har för närvarande fyra fartyg som utgår från Miami: MSC Seaside och MSC Armonia året runt; MSC Divina och MSC Meraviglia säsongsvis där det sistnämnda fartyget kommer att ansluta till de övriga från och med i höst. Med de nya kryssningsfaciliteterna kommer totalt 1 miljon passagerare som kryssar med MSC Cruises att utgå från Miamis hamn varje år.

Arbetet med de nya terminalerna beräknas kunna starta i början av 2020. MSC Cruises uppskattar för närvarande att arbetet ska slutföras sent under 2022, då rederiet kommer att överföra all sin Miami-baserade trafik till den nya terminalen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier