MSC Cruises skapar marinreservat i Bahamas

msc bahamasö

MSC Cruises har bekräftat planer på att investera 200 miljon dollar för att skapa ett marinreservat i Bahamas. Ön kommer att få namnet Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Ocean Cay MSC Marine Reserve kommer att bli 400 000 kvadratkilometer stort med en strandlinje som sträcker sig över 2,4 kilometer och ska bestå av sex olika stränder på ön. Projektet är det största utvecklingsprojekt som någonsin har gjorts av något kryssningsrederi i Karibien.

Bahamas statsminister Perry Christie och VD för MSC Cruises, Pierfrancesco Vago signerade ett 100 års hyresavtal den 16 december 2015. Avtalet kommer att göra det möjligt för MSC Cruises att disponera och utveckla ön i Bahamas. Både MSC Divina och MSC Seaside kommer att besöka ön som ligger 32 kilometer syd om Bimini och 105 kilometer öst om Miami.

Kryssningsgästerna som besöker ön kommer att kunna pröva på mängder av aktiviteter, till exempel ska man bygga en amfiteater för 2000 gäster där de ska kunna njuta av livemusik och annan underhållning. Området kommer också att få mängder av restauranger och barer. En annan höjdpunkt är en familjestrand med barnrestauranger, lekområde, inlandslagun och en linbana över ön. För gäster som vill fira bröllop eller en födelsedag kommer det även att finnas en paviljong för ändamålet att nyttja.

MSC Cruises har som mål att bevara lokal kultur och traditioner typiska för Bahamas. Ön kommer att ha över 80 olika arter karibiska träd, blommor och växter. Restaurangerna kommer att servera lokala specialiteter och det kommer även att finnas butiker för lokal shopping.

Gäster i lyxkategorin MSC Yacht Club får tillgång till en särskild exklusiv del av ön. Här får MSC Yacht Club-gästerna möjlighet att njuta av massage och ta det lugnt i privata bungalower.

Byggprocessen påbörjas i mars 2016 och ön beräknas att vara färdig i december 2017.

En kommentar på “MSC Cruises skapar marinreservat i Bahamas

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier