MSC Euribia – flottans mest miljömässigt hållbara fartyg

MSC Euribia

MSC Cruises bygger för närvarande rederiets hittills mest miljömässigt hållbara fartyg, MSC Euribia, på Chantiers de l’Atlantique-varvet i Frankrike. Det blir flottans andra LNG-drivna fartyg och MSC Euribia ska levereras i början av juni 2023. Tillsammans med MSC World Europa och MSC Seascape, blir MSC Euribia rederiets 22:a fartyg.

Fartyget kommer att tillbringa sin jungfrusäsong i norra Europa och erbjuda 7-nätters-kryssningar till de norska fjordarna med avresa från Köpenhamn till Hellesylt och Geirangerfjorden samt Ålesund och Flåm i Norge, Kiel i Tyskland innan fartyget återvänder till Köpenhamn.

Flottans mest miljömässigt hållbara fartyg

MSC Euribia gör sin debut 2023 och blir det andra LNG-drivna fartyget i MSC Cruises flotta, vilket ytterligare markerar ett steg framåt för rederiets strävan att minska utsläpp av växthusgaser. Fartygets motorer har potential att minska utsläppen av växthusgaser med upp till 21 % jämfört med standardbränslen samtidigt som de praktiskt taget eliminerar andra luftutsläpp.

När bio- och syntetiska bränslen blir tillgängliga kommer MSC Euribias utsläpp att minska ytterligare. LNG är också nyckeln till utvecklingen av hållbara bränslen och bränslecellslösningar för sjöfarten eftersom dessa framväxande teknologier inte kan drivas med traditionella bränslen.

Investering: över 3 miljarder euro

MSC Euribia kommer att använda nästa generations avancerade avloppsvattenreningssystem samt ett undervattensljudhanteringssystem för att minimera effekterna av vibrationer på livet i havet.
Fartyget kommer att ha flera energieffektiva funktioner som ska hjälpa till att minska och optimera motoranvändningen.

MSC Euribia hade en tävling om att designa skrovet.

MSC Cruises har åtagit sig att minst tre av de kommande fartygen ska drivas av LNG. Det motsvarar en total investering på över 3 miljarder euro.

Namnet MSC Euribia

MSC Euribia är uppkallad efter den forntida gudinnan Eurybia. Eurybia utnyttjade vindarna och vädret för att bemästra havet, vilket passar bra in på rederiets vision om hållbar teknologi för att skydda och bevara det marina ekosystemet.

Ovanstående bygger på en pressrelease från MSC Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier