MSC lånar friskt från konkurrenterna till World Europa

Nu har jag sett bilder från både Travel Weekly samt bloggande kollegor och nya MSC World Europa får ännu fler ”igenkänningsfaktorer” ombord (eller vad jag ska kalla dem).

Faktum är att jag nästan tappar hakan hur de kan rippa så mycket av sina konkurrenter utan att blinka? Fast blinkar kanske de gör, fast att de vet att det går hem. Eller så tänker de såhär: folk har så dålig koll så de vet inte vilket rederi de kryssar med ändå!

Faktum är att jag i så fall måste hålla med. Folk vet i bästa fall att de kryssat med något ”of the Seas” när man frågar, så kanske är MSC Cruises bara smarta…

Kliv in i munnen på en orm

I alla fall, om vi tyckte den spiralformade rustchkanan vi redan sett var skrämmande lik Royals Ultimate Abyss-kana så blir den nu bara ännu mer lik. Tydligen kliver man in i starten in i en rosa ormmun (starten för Ultimate Abyss börjar ju med att man kliver in i munnen på en piraya).

Jag har även sett en hytt som beskrivs som ny för rederiet. Ja, för rederiet ska vi betona 😉 Infinite Ocean View kallas hytten som beskrivs som en kombination av Meraviglia-klassen som ska vara mer av ett inomhusfartyg, och Seaside-klassen som är mer av ett utomhusfartyg.

Skiss MSC World Europa

Här får man en ”fransk balkong” vilket är ett golv-till-tak-fönster delat på mitten – och jag slår vad om att det går att öppna. Är det fler som tänker Celebrity Edge (med systerfartyg) och deras Infinite Verandas?

Skiss Celebrity Edge.

Störst i flottan

Hur som helst är det riktigt snyggt och ser väldigt lovande ut. Det kommer bli spännande att få se slutresultatat av detta fartyg minst sagt. MSC World Europa kommer att ha en kapacitet på 7000 passagerare och är planerad att lanseras i november. Min kalender har redan ett kryss och bokade dagar!     

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier