MSC World Europa har anlänt till Medelhavet

default

MSC Cruises nya fartyg MSC World Europa har anlänt till Europa för att inleda sin första sommarsäsong i Medelhavet. MSC World Europa levererades i oktober 2022 av det franska skeppsbyggarföretaget Chantiers de l’Atlantique. Fartyget är MSC Cruises största och det första som drivs med flytande naturgas (LNG).

MSC World Europa invigdes i Doha, Qatar och har tillbringat sin första tid i Arbaiska viken. Nu rör fartyget på sig och kommer att tillbringa sin första sommarsäsong i Medelhavet.

MSC Cruises är också på en resa, mot nettonoll-utsläpp, ett mål de har föresatt sig att uppnå år 2050. MSC World Europa är det bäst presterande stora kryssningsfartyget i världen när det gäller koldioxidutsläpp per passagerare.

Bland flera innovationer för kryssningsjätten är MSC World Europa bland annat ett av de första moderna kryssningsfartygen att använda sig av bränslecellsteknik.

– Det är med stor stolthet som vi välkomnar MSC World Europa till Europa när hon inleder sin första sommarsäsong i Medelhavet, meddelar Claes Tamm, Country Manager på MSC Cruises Scandinavia. Detta banbrytande fartyg är ett bevis på vårt orubbliga engagemang för hållbara kryssningar, med en rad oöverträffade innovationer när det gäller miljö- och marinteknik. MSC World Europa representerar ett stort steg framåt på vår resa mot att uppfylla vårt mål om netto-nollutsläpp år 2050.

MSC World Europa erbjuder sjunätters-kryssningar till de italienska hamnarna Genua, Neapel och Messina samt Valletta på Malta, Barcelona i Spanien och Marseille i Frankrike.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier