Musse Pigg till de norska fjordarna

Captain Mickey on the Disney Magic, foto: Disney Cruise Line

Det var de norska fjordarna som gav inspirationen till miljöerna i Disney-filmen Frost som i Sverige hade premiär januari 2014. Sommaren 2015 styr nu också Kapten Musse Pigg mot samma håll. Då kommer Disney Cruise Line för första gången att kryssa till de norska fjordarna och Island. Rederiet kommer också att erbjuda avgångar från Köpenhamn till St. Petersburg.

Kryssningarna kommer att vara 7 eller 9 nätter och avgå från Köpenhamn. Kryssningen till Island är på 11 nätter och helt ny för rederiet.

Sjunättersrutterna kommer att inkludera Köpenhamn, Stavanger, Ålesund, Geiranger och Bergen. På nionättersrutterna kommer även stopp i Molde och Olden i Norge att ingå.

Norwegian Fjords, foto: Disney Cruise Line

Kryssningen på 11 nätter till Island avgår från Köpenhamn och angör hamnarna Oslo, Kristiansand och Stavanger i Norge, Akureyri och Reykjavik med övernattning på Island, Kirkwall i Skottland och Dover i England.

Priserna börjar på cirka 11 000 kronor  per person för en 7-nätters kryssning, på cirka 15 000 kronor per person för en 9-nätters kryssning och 17 200 kronor per person för en 11-nätters kryssning (delad insideshytt exklusive skatter, avgifter och dricks).

Mer om Disney Cruise Lines övriga kryssningar i norra Europa finns att läsa om på deras hemsida.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier