Norwegian Bliss nu på sin invigningsresa

Bernard Meyer, VD för Meyer Werft, Karl Staffan Bengtsson, befälhavare på Norwegian Bliss och Andy Stuart, VD för Norwegian Cruise Line. Foto: Heidi Rovén.

Den 20 april 2018, i Bremerhaven, övertog Norwegian Cruise Line det nya fartyget Norwegian Bliss från varvet Meyer Werft. Ceremonin markerade slutet på en 18 månader lång byggperiod där 22 000 personer har arbetat med att få fartyget klart i tid.

Svensk kapten

Närvarande när fartyget officiellt överlämnades, var bland annat Andy Stuart, VD och koncernchef för Norwegian Cruise Line, Harry Sommer, VD för International Business Development, Kevin Bubolz, VD Continental Europe och Robin Lindsay, VD för fartygsverksamheten, representanter från MEYER WERFT inklusive Bernard och Tim Meyer, fartygets svenske kapten Staffan Bengtsson och Vitalijs Smorodinovs från Bahamas Maritime Authority, där Norwegian Bliss kommer att flaggas.

Fartyget är nu ute på en sex veckor lång invigningskryssning. Den 21 april påbörjades den transatlantiska resan från Southampton vidare till Miami och så småningom den första hemmahamnen Seattle. Det officiella dopet av fartyget kommer att äga rum i Washington den 30 maj. När Norwegian Bliss återvänder den 2 juni, kommer hon att påbörja sin första sju dagars kryssning till Alaska.

Tredje Breakaway Plus-fartyget

– Norwegian Bliss är ett av våra mest efterlängtade fartyg hittills och markerar ytterligare en spännande milstolpe i vår unga och moderna flotta, sa Andy Stuart, VD och koncernchef för Norwegian Cruise Line. MEYER WERFT-teamet har tillsammans med personal från Norwegian Cruise Line gjort ett otroligt jobb med att få Norwegian Bliss att komma till liv och vi är nu ivriga över att gästerna också får uppleva allt fartyget har att erbjuda.

Norwegian Bliss, det tredje fartyget i rederiets Breakaway Plus-klass, den mest framgångsrika klassen i företagets historia, är det första kryssningsfartyget speciellt utformat för den ultimata Alaska-kryssningen. Det är också det elfte fartyget i flottan som är byggt av Meyer Werft.

Från och med juni 2018 kommer Norwegian Bliss att spendera sommaren med sju dagars kryssningar till Alaska och en höstkryssning till Mexikanska Rivieran från Los Angeles. Vintern 2018 kommer fartyget att segla i Karibien från Miami, och under vintersäsongen 2019 kommer hon att kryssa från New York till Florida, Bahamas och Karibien.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier