Norwegian Cruise Line öppnar skola för orkanens offer

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., med dotterbolagen Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises brands, har med hjälp av företagets katastrofhjälps-kampanj kunnat nyöppna en förskola och grundskola i Dominikanska republiken. Det är den andra skolan som är ett direkt resultat av företagets kampanj ”Hope Starts Here”.

Tillsammans med hjälporganisationen ’All Hearts and Hands – Smart Response’ har företaget samlat in 2,5 miljoner dollar (nästan 23 miljoner svenska kronor) till nödhjälp och återuppbyggande av skolor i Karibien. En del av de insamlade medlen har använts för att återställa grundskolan i Morne Prosper Village, som förstördes i orkanen Maria.

Möte mellan lokalbefolkningen och rederiet

”Vi är så glada över att kunna fira återöppningen av den andra skolan i Karibien, vilket har blivit möjligt tack vare vårt orkanhjälpssamarbete med All Hands and Hearts”, säger Frank Del Rio, ordförande och VD för Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Den 10:e januari möttes lokalbefolkningen, Norwegian Cruise Line Holding och All Hands and Hearts upp på skolan. Där fick de se den ombyggda skolan med nya klassrum, kök, badrum och toaletter.

”Vi är tacksamma för att partners som Norwegian Cruise Line Holdings som stödjer våra ombyggnadsinsatser”, sa David Campbell, medgrundare och ordförande för All Hands and Hearts. ”Vårt arbete fokuserar på att utveckla tekniker som gör skolor, som Morne Prosper, motståndskraftiga mot framtida naturkatastrofer”.

Nådde målet på 2,5 miljoner dollar

Hope Starts Here-kampanjen lanserades i september 2017 när företaget gick ihop med hjälporganisationen ’All Hands and Hearts – Smart Response’. Kampanjen fick snabbt hjälp på plats till de områdena som befann sig i kris. Vidare påbörjades ombyggnationen av skolor och annan infrastruktur i drabbade områden som St. Thomas, St. Maarten och Tortola.

Kampanjen är den största i företagets historia. Bara 90 dagar efter lanseringen nådde Hope Starts Here sitt mål på 2,5 miljoner dollar för hjälparbete. Mer än 1,25 miljoner dollar donerades av företagets medarbetare, lojala gäster och samarbetspartners.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier