Norwegian Cruise Line planerar ekodestination

ncl ny destination

Norwegian Cruise Line tillkännagav häromdagen att rederiet har köpt cirka 30 hektar i södra Belize. Tanken är att här utveckla en miljövänlig kryssningsdestination. 50 miljoner USD ska investeras i projektet.

– Allt eftersom vår flotta fortsätter att växa till 15 fartyg under 2017, uppskattar vi att antalet gäster som kryssar i västra Karibien kommer fördubblas. När denna nya destination är färdigutvecklad kommer vi kunna ta fyra gånger så många gäster till Belize som vi gör idag, säger Kevin Sheehan, VD för Norwegian Cruise Line.

Visionen är att skapa en destination i världsklass som ska bestå av två delar; en ö där fartyg kan lägga till och en del på fastlandet som blir ett center för utflykter och nöjen. Det kommer att finnas en flytande pir, marina, möjlighet att roa sig med olika vattensporter samt ett strandområde.

– Vår plan är att utveckla en kryssningsdestination som fokuserar på hållbarhet och miljövänlighet och som kan bevara det här tropiska paradisets naturliga skönhet och lokala kultur, säger Kevin Sheehan.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier