Nya fartyg från Norwegian Cruise Line

1024x768-nclAerial01

Norwegian Cruise Lines nyaste fartygsklass heter Breakaway. Första fartyget lanserades i april i år, systerfartyget Getaway ska vara klart i januari 2014. Ytterligare två fartyg är beställda och ska levereras i oktober 2015 samt under våren 2017. Deras klass kallas Breakaway Plus.

Norwegian Breakaway har New York som hemmahamn och tema ombord. Nöjen och restaurangupplevelser står i fokus, trendiga fitnessprogram liksom Broadwayshower. Systerfartyget Norwegian Getaway, som för tillfället är under konstruktion vid Meyer Werft i Tyskland, kommer att bli det största fartyg som har Miami som hemmahamn året runt. Det kommer att kryssa i östra Karibien från och med februari 2014.

Även båda Breakaway Plus-fartygen byggs av Meyer Werft i Tyskland. Prislappen kommer landa på 1,4 biljoner euro. Båda blir rederiets största fartyg med en kapacitet på 4200 bäddar.

Kevin Sheehan, Norwegian Cruise Lines VD, är mycket nöjd med det gensvar de fått från gäster, reseagenter och media efter lanseringen av Norwegian Breakaway.
– Det förstärkte vårt beslut att utöka flottan med ett andra Breakaway Plus-fartyg, säger Kevin Sheehan.

Nyheterna ombord på Breakaway Plus-fartygen har ännu inte avslöjats men ett extra däck läggs till jämfört med Breakaway för att få plats med alla upplevelser.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier