Norwegian Escape lanserad – brett urval för alla

S693_Norwegian Escape_Interior
The Manhattan Room, Norwegian Escape. Foto: NCL.

Äntligen är Norwegian Escape lanserad. Förra veckan hölls en ceremoni i Bremerhaven, Tyskland, där varvet Meyer Werft överlämnade det nybyggda fartyget Norwegian Escape till rederiet Norwegian Cruise Line. Därefter fortsatte fartyget till Hamburg för invigningsfestligheter. Om två dagar lämnar Norwegian Escape Europa för att sätta kurs mot sin hemmahamn Miami där hon ska döpas den 9 november.

Fartyget är nu rederiets största med 4200 bäddar. Totalt har flottan 14 fartyg. Trots sin storlek tog det endast 17 månader att bygga Norwegian Escape som är det första fartyget i den nya Breakaway Plus-klassen. I fokus står fortfarande rederiets löfte om frihet och flexibilitet som kallas ”freestyle cruising”.

En del av detta är det breda urvalet av såväl restauranger och aktiviteter ombord. Totalt finns 11 restauranger som ingår i kryssningsbiljetten. Utöver dessa kan man betala en extra slant för att äta på någon av specialrestaurangerna som exempelvis franska Le Bistro, grillrestaurangen Cagney’s och italienska La Cucina. Två nya specialrestauranger finns också, den latinamerikanska skaldjursrestaurangen Bayamo och Pincho Tapas Bar. En nyhet ombord är även Food Republic, en sofistikerad “mathall” utvecklad av den Miami-baserade restauranggruppen The Pubbelly.

S693_D08_FZ2_Food-Republic_low
Food Republic, Norwegian Escape. Foto: NCL.

Underhållningen ombord inkluderar två musikaler som vunnit Tony Awards: After Midnight som kombinerar Duke Ellingtons storbandsmusik med de bästa dansarna från Broadway; och Million Dollar Quartet, succémusikalen som är inspirerad av den kända inspelningssessionen som förde samman rock ’n’ roll ikoner som Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins. The Supper Club är ett nytt koncept som kombinerar middag med show. Dessutom finns The Brat Pack där klassisk filmmusik står i centrum av en unik 360° post-modernistisk kabaret.

S693_D08_FZ2_Brewhouse-District__low
The District Brew House, Norwegian Escape. Foto: NCL.

Den som vill fortsätta med nattliv ombord har mycket att välja på, flera där man gjort till-havs-varianter av landbaserade koncept. Exempel på detta är Jimmy Buffett’s Margaritaville restaurang samt 5 O’Clock Somewhere Bar, en utomhusbar med livemusik kvällstid att mötas upp vid. är en hipp ölhall med 24 olika fatöl och mer än 50 olika ölsorter på flaska. Vinälskaren styr istället stegen mot The Cellars, en vinbar av vinproduktionsfamiljen Michael Mondavi, där man kan fördjupa sin vinkunskap och prova olika sorter. Ombord på Norwegian Escape finns också en version av Miamis äldsta och mest legendariska bar, Tobacco Road.

S693_D18-D20_FZ4_Waterslides_low
Aqua Racer Slide, Norwegian Escape. Foto: NCL.

Den som är sportigt lagd, vill röra på sig och ha kul ska inte missa äventyrsrepbanan: tre våningar med adrenalinframkallande utmaningar som två plankor att gå ut på (utanför fartygskroppen), ”sky rails” och ”zip tracks” att susa fram längs.

Högst upp i fartyget finns ett poolområde med två stora LED-skärmar. Här kan man sola, låta sig underhållas och ta en drink. Vattenparken på Norwegian Escapes är den största till havs med en ny vattenrutschkana i genomskinlig tandem-version för att öka spänningen.

Vattenområdet för barn, Kids’ Aqua Park, är också det större med vattenrutschkana, klätterområde och vattenkanoner så att barnen kan stänka och leka hur mycket de vill. Även det vanliga barnklubbsområdet, Splash Academy youth center, har fått mer utrymme, med uppdelning i olika åldersgrupper. Norwegian Escape är slutligen det första fartyget i flottan som erbjuder verksamhet för barn under 2 år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier