Norwegian Jade får sällskap i Medelhavet

Med trevligt sällskap i Dubrovnik.

Norwegian Cruise Line planerar att välkomna fler resenärer att kryssa i Medelhavet, närmare bestämt på en sensommarkryssning till Spanien, Italien och Grekland. Rederiet har meddelat att de återupptar kryssningsverksamheten från hamnarna i Barcelona och Rom, med början den 5 september 2021. Det blir Norwegian Epic och Norwegian Getaway som gör Norwegian Jade sällskap i sommar.

Norwegian Epic är ett av de fartyg som kommer att göra Norwegian Jade sällskap i Medelhavet sommaren 2021.

Riktlinjerna som både möjliggör och visar hur detta ska gå till kommer dels från hälsoprotokollen i Sail Safe Global Health and Safety Program, dels från ett nära samarbete med lokala myndigheter.

Den nuvarande planen är att Norwegian Epic kommer att göra sju-nätters kryssningar i västra Medelhavet. Dessa startar från Barcelona från 5 september 2021 till 24 oktober 2021. Norwegian Getaway sätts in från Rom (Civitavecchia) för att göra 10- till 11-dagars kryssningar runt den grekiska ö-världen. Datum för detta är mellan 13 september 2021 till 25 oktober 2021.

Med trevligt sällskap i Dubrovnik.

Med fem till åtta anlöpshamnar, upp till 13 timmar i varje stad och inte mer än två dagar till sjöss, finns gott om tid att uppleva Medelhavets arkitektur, historia, kultur och smaker från den lokala matscenen.

Bakom kulisserna med ny dokuserie

Som ett led i nystarten har Norwegian Cruise Line lanserat vad de kallar EMBARK – The Series, ett slags dokuserie i flera delar. Den 20 maj är det dags för episod 2 där de presenterar vad som görs inom hygien och för att öka gästernas säkerhet, samt hur man utvecklat de kulinariska koncepten. Här kommer tittarna också få en titt bakom kulisserna på den privata ö-destinationen i Bahamas; Great Stirrup Cay.    

Tittar man på den övriga flottans program har rederiet ställt in följande kryssningar;

  • Norwegian Bliss och Pride of America till och med den 31 juli 2021;
  • Norwegian Getaway till och med 2 september 2021;
  • Norwegian Dawn, Spirit and Star till och med den 30 september 2021;
  • Norwegian Sun till och med den 7 oktober 2021;
  • Norwegian Escape till och med den 10 oktober 2021;
  • Norwegian Breakaway till och med 17 oktober 2021;
  • Norwegian Gem från 29 oktober till 17 november 2021.

Gäster och resepartner med berörda bokningar kommer att kontaktas direkt.

Kryssningsprogrammet från 25 juli

Fem av 17 fartyg kommer att vara igång med början den 25 juli 2021, vilka inkluderar nya och reviderade rutter i Europa och Karibien:

Norwegian Jade, sju nätters kryssningar från Aten (Pireus) till de grekiska öarna med början 25 juli 2021.
Norwegian Getaway, 10 till 11-dagars kryssningar från Rom (Civitavecchia) från 13 september till 25 oktober 2021. Norwegian Epic, från Barcelona ut i västra Medelhavet mellan 5 september till och med 24 oktober 2021.

I Karibien planeras veckolånga kryssningar från den 7 augusti 2021. Norwegian Joy kommer att gå i västra Karibien från Montego Bay, Jamaica och få sällskap av Norwegian Pearl som ska kryssa i östra Karibien från Punta Cana (La Romana), Dominikanska republiken.

För att gästerna ska känna sig trygga har Norwegian Cruise Line förlängt sin tillfälliga avbokningspolicy. Detta gäller för kryssningar som har ombordstigning fram till och med den 31 oktober 2021. Fram till dess har gästerna flexibiliteten att avboka sin kryssning fram till 15 dagar före avgång.

Återbetalningen sker i form av en framtida kryssningskredit som gäller alla kryssningar fram till 31 december 2022. Dessutom har sista-datum för slutbetalning flyttats fram från 120 till 60 dagar före kryssningens start, även detta gäller för alla resor med ombordstigning fram till 31 oktober 2021.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier