Nu inleder Viking Line sin sommartrafik 2021

Den 3 juni startar Viking Line sin anpassade sommartrafik för 2021. Östersjökryssaren Viking Cinderella kommer att gå dagligen från Stadsgården i Stockholm till Mariehamn, Ystad och Österlen, Höga Kusten, Visby, Gdansk och Bornholm. Även rederiets fartyg på Åbolinjen är i daglig trafik, liksom populära Rosella som går mellan Kapellskär och Mariehamn.

Slutligt beslut angående sommarens Helsingforstrafik kommer inom kort utifrån rådande pandemiläge och Finlands inreserestriktioner.

Viking Lines svenskflaggade kryssningsfartyg Viking Cinderella kommer för första gången sedan pandemin bröt ut i mars 2020 att återgå i daglig trafik. Sommarens Östersjökryssningar till Mariehamn, Ystad och Österlen, Höga Kusten, Visby, Gdansk och Bornholm startar torsdag den 3 juni 2021 och fortsätter augusti ut. På grund av rådande inreserestriktioner till Polen och Danmark har rederiet valt att ställa in inplanerade avgångar till Gdansk den 27 juni och Bornholm den 12 juli. Dessa resor går istället till destinationerna Ystad och Visby. Redan inbokade resenärer på dessa datum får besked direkt av Viking Line för om- eller avbokning. Sommarens senare kombinationskryssningar till Gdansk och Visby den 10 augusti respektive Bornholm och Visby den 15 augusti ser i nuläget inte ut att bli berörda.

Ystad.

Ändrad sommartrafik

– Vi hoppades att smittläget och vaccinationerna skulle medge några utrikes kryssningar redan i juni och juli, men är samtidigt stolta över att snabbt ha ställt om så att vi i stället kan erbjuda en helt ny kombination av Ystad och Visby för våra resenärer. Även Höga Kusten är en nyhet i vårt sommarutbud som vi ser lockar riktigt många. Överlag erbjuder vi den bredaste katalogen av Östersjökryssningar någonsin den här sommaren. Det är tydligt att vi befinner oss i ett brytningsskede där reseviljan är stor, vi har ett ordentligt bokningstryck och ser fram emot en trygg och härlig kryssningssommar, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Viking Line har som första rederi i världen fått sitt smittskyddsarbete verifierat av klassningssällskapet DNV GL och kryssningarna är anpassade till rådande smittläge. Bland annat har fartygen endast hälften så många passagerare för att garantera social distans och restauranger och butiker ombord anpassar sin verksamhet för att undvika trängsel. För den som vill besöka Åland eller fastlandet Finland gäller fortsatt särskilda inresekrav samt bevis på resans nödvändighet. Rederiet hoppas att kunna inleda sommartrafik till Helsingfors under juli månad men återkommer med besked inom kort.

Viking Lines sommarutbud juni-augusti 2021

Ystad och Österlen: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby
Avgår kl 16.00 från Stockholm den 6 juni, 20 juni, 27 juni och 12 juli
Prisexempel 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord

Höga Kusten: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn
Avgår kl 17.00 från Stockholm den 13 juni, 22 augusti, 29 augusti och 5 september
Prisexempel 1 645 kr/person inkl hytt och två middagar ombord

Visby: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn
Avgår kl 17.00 från Stockholm den 15 juni, 23 juni, 4 juli, 6 juli, 10 juli, 18 juli, 20 juli, 25 juli, 27 juli, 1 augusti, 3 augusti och 8 augusti
Prisexempel 1 645 kr/person inkl hytt och två middagar ombord

Gdansk: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby
Avgår kl 16.00 från Stockholm den 10 augusti
Prisexempel 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord

Bornholm: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby
Avgår kl 16.00 från Stockholm den 15 augusti
Prisexempel 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord

Stockholm-Mariehamn: Ett dygn från Stockholm till Mariehamn och tillbaka utan avstigning på Åland
Avgår kl 17.30 från Stockholm alla dagar under perioden 3 juni – 30 augusti utom de dagar när Viking Cinderella kryssar till andra destinationer.

Stockholm-Mariehamn-Åbo:Två dagliga avgångar under hela sommaren. Möjlighet att kryssa till Mariehamn över dagen eller dygnskryssa till Åbo. Reguljärresor till Åland eller Finland endast för den som uppfyller de finska inreserestriktionerna.

Kapellskär-Mariehamn:Dagliga avgångar under hela sommaren med möjlighet att kryssa till Mariehamn över dagen. Reguljärresor till Åland endast för den som uppfyller de åländska inreserestriktionerna.

Med reservation för eventuella förändringar. För samtliga detaljer och bokning, se vikingline.se

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier