Nu öppnar Stena Line kryssningar på Kiel-linjen

Stena Scandinavica är ett av fartygen på Kiel-linjen.

Stena Line öppnar nu åter upp för kryssningar med ”Kielfartygen” Stena Scandinavica och Stena Germanica. Resorna startar från Göteborg till Tyskland och är öppna för fullvaccinerade passagerare. På grund av karantänregler får kryssningsgästerna dock inte gå iland i Tyskland.

En kryssning på Kiel-linjen går tur och retur Göteborg – Kiel med två övernattningar och en dag vid kaj i Kiel. Ombord finns ett flertal hyttalternativ, restauranger- och barer samt en stor butik med reducerade priser på alkohol, tobak och konfektyr.

Kryssningarna erbjuds både till bilburna och icke-bilburna passagerare, samt gäster som reser med en busstur. Viktigt att känna till är dock alltså att inga kryssningsgäster för tillfället får lämna fartyget i Kiel. Detta eftersom Tyskland har karantänregler för resenärer från Sverige. Inledningsvis erbjuds kryssningarna på avgångarna torsdag, fredag och lördag från Göteborg.

Kraven för att åka på Kiel-linjen

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att resa och vi vill ge våra kunder möjligheten att komma ut på havet, äta och dricka gott och handla till reducerade priser i vår ombordbutik. Vi fortsätter att segla med reducerat passagerarantal och vår extra COVID-19-säkerhet ombord. Det finns gott om plats för att hålla avstånd både inomhus och utomhus på färjan, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.

För att resa på Kiel-linjen krävs intyg. Antingen på att man är fullvaccinerad (minst 14 dagar sedan och max 180 dagar sedan) eller ett max 72-timmar gammalt intyg på negativt COVID-19-test vid ankomst till Sverige.

Till en början går dessa kryssningar mellan 20/5 till 26/6. En annan variant som också finns är kryssningar mellan Karlskrona och Gdynia.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier